31.12.2008 10:46

Дебютен руски мюзикъл асоциира Комсомола с днешното движение "Наши"

Видян 1701 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Филмов мюзикъл, разказващ за феновете на джаза, които се подиграват с превзетостта на комунистическия морал в Москва от 1955, стана един от най-обсъжданите филми в Русия, тъй като мнозина вдияха в него паралел с ерата на Владимир Путин, съобщава АФП.


Мюзикълът "Стиляги", носещ името на бунтарско младежко движение, процъфтявало в бившия Съветски съюз през 50-те и 60-те години, излезе на екран миналата седмица с масирана рекламна кампания и надежди за големи приходи по време на новогодишните празници. Наподобявайки "Уестсайдска история", филмът се фокусира върху невъзможния романс между секси момиче-стиляги и комсомолски активист, наречен Мелс. Някои критици поздравиха "Стиляги" заради сериозното политическо послание, поднесено в развлекателния жанр на бродуейски мюзикъл. "Той е 100 процента политически и 200 процента анти-Съветски", писа филмовият критик Юрий Гладилщиков в руското издание на "Нюзуик". Той сравнява комсомолските персонажи от филма с днешните про-Кремълски младежки групи, които редовно провеждат митинги, за да порицаят опозицията и да възхваляват доскорошния руски президент Путин, заемащ сега премиерския пост. "Безкомпромисните врагове на стилягите от 1955 г. - комсомолците, се асоциират с членовете на днешното про-Кремълско младежко движение "Наши", които издирват враговете на Родината в местата, където партийното ръководство подозира тяхното присъствие", пише Гладилщиков. /БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни