Свързани новини

17.03.2010 10:48

Борисов с щатен гадател

Видян 3354 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вторият по ранг съветник от политическия кабинет на премиера Бойко Борисов е дипломиран хиромант. Науката, по която е специалист, има и народно име – гледане на ръка. По принцип е специалност на циганки, които се навъртат около болниците и църквите, но явно от нея се изкушават и политици. Светослав Спасов е единственият афиширан между тях. Човекът си има оправдание – прабаба му била врачка.


Спасов беше депутат два мандата от НДСВ. В доминирания от царистите парламент минаваше за дясна ръка на най-красивата депутатка Юлияна Дончева. Тя обаче не се добра до следващия, а той влезе. Даже се издигна до шеф на парламентарна комисия – по младежта и спорта. От НДСВ прелетя в панайотовата отцепническа група БНД, но и там му писна. Завърши мандата като лидер на личната си партия.


Изненадващо през лятото човекът на Кобурга се намести като съветник на новия премиер Бойко Борисов в правителството. Ресорът му в политическия кабинет на първия държавен мъж е Военно-промишления комплекс. Което не му пречи да се бърка в медийни дела и да представлява Министерския съвет на Деня на банкера.


Попитан от Супер 19’ наясно ли е с оригиналната подготовка на съветника си, премиерът отвърна: “Спасов не ми гледа на ръка. И без гадания си знам, че тази година, 2010, е възможно най-сложната. След войната, за България това е най-трудната година. По-тежка финансова криза не може да има. Аз считам, че благодарение на усилията, които полагаме всички – правителството и народът, възможно най-добре минава злото, което ни е връхлетяло”.


В коридорите на властта отдавна се шегуват с интригуващите хобита на Спасов. Освен по гледане на ръка, той се оказва спец и по друга необичайна дисциплина – фън шуй. Това е китайска концепция за подреждането на дома, така че позитивните енергии да протичат пълноценно през него, а негативните да бъдат потиснати.


Народната медицина също е слабост на хироманта. Вместо да пие сиропи и хапове, в грипно време се лекува с чай от мента, мащерка и лайка, забъркан с капчици йод и лъжичка сода за хляб.


Всъщност Спасов е учил история, също като президента Първанов и експремиера Станишев. Любимата му дисциплина е археологията. Дали по тази причина или поради емоционален изблик, Светльо бе смаял всички с едно свое изказване. Според него парламентът бил разположен в черна дупка, защото под него имало гробища и езера. Според народните вярвания на такива места не бивало да се строи, защото зли духове обсебвали обитателите.


Днес кабинетът на съветника е досами този на шефката на политическия кабинет на Борисов – Румяна Бъчварова. Казват, че двамата били непробиваем тандем, а от всичко, най-много се дразнели от медиите. Което вече е създало недоверие у тях дори сред ГЕРБ-ерите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!