Младият дизайнер Фатих Осман от модна къща Faith In Fatih е може би единствения българин в „обетованата“ земя на турския шоубизнес

Свързани новини

29.06.2022 14:46

БГ дизайнер облече турската звезда Ханде Йенер

Видян 982 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Младият дизайнер Фатих Осман от модна къща Faith In Fatih е може би единственият българин в „обетованата“ земя на турския шоубизнес. Той е един от малцината модисти, чийто сценични костюми и аксесоари носят едни от най-големите звезди в Турция. След като преди година поп певицата Ажда Пеккан включи Фатих в екипа на последния си видео проект, сега друга музикална звезда облече негов сценичен костюм.


Турската дива Ханде Йeнер, която е една от модните икони на Балканите, се довери на родния дизайнер за една от визиите си за клипа към последния си сингъл „Aklimda“ (В мислите ми). Поканата към Фатих Осман отново идва от турския стилист Беркер Уску, който се грижи за визията на куп популярни певци, актьори и модели от южната ни съседка.


Песента, която е с електронно и модерно звучене, вече привлече вниманието на меломаните и обещава да се превърне в един от музикалните хитове на Лято 2022. Във видеото Йенер се появява в изоставен нощен клуб, а режисьор на продукцията е рапъра Tepki. Именно той превръща Ханде в киберпънк героиня на игра в пространството, която идва от един антиутопичен свят. 


„Когато преди 4 месеца получих обаждане от екипа на Ханде Йенер, за да предложа сценична визия, знаех, че не трябва да играя на сигурно, а да прекрача нови граници на креативността и смелостта в творчески аспект. Предложих визия, която моментално бе одобрена и пожелана от целия ѝ творчески екип. Един сценичен костюм, който след лични проби, беше оценен като нещо, което не бива да бъде похабено за еднократно участие на певицата, а напротив, да му се намери достойно място. Именно тогава решиха да използват визията за видеото към новия й сингъл.


Според моите наблюдения, има нещо вярно в това, че света на турския шоубизнес е малко затворен и аз съм нетипичен пример. Въпреки всичко, попаднеш ли в него, вратите ти се отварят за много нови проекти“, споделя впечатленията си от работата с турските звезди Фатих Осман.


До края на годината 25-годишния дизайнер има оше планове за международни колаборации, а наесен предстои да пусне и нова капсулна колекция, която ще зарадва почитателите на модния му бранд. Тук може да гледате клипа на Ханде Йенер: https://www.youtube.com/watch?v=ODPUnpWQI1g



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и