26.01.2023 20:30

7 претендента за Оскар гледаме на София Филм Фест

Видян 2256 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Седем филма, които са сред фаворитите за тазгодишните Оскари, ще бъдат в програмата на тазгодишния София Филм Фест. Шест от тях са премиерни за България. Наградите на Академията ще се връчат на 12 март, а фестивалът ни се открива на 16-и, като по традиция подгряващи прожекции започват няколко дни по-рано.


Сред гвоздеите е Тар на Тод Фийлд - донесъл поредната номинация за главна женска роля на Кейт Бланшет, вече носителка на два актьорски Оскара. В София през март ще гледаме още носителя на Златен глобус за най-добър международен филм и номиниран за Оскар в същата категория Аржентина, 1985 - вдъхновен от истинската история на двама прокурори, които дръзват да разследват най-кървавата военна диктатура в страната. Е


динствената номинация, която получи най-новият филм на Сам Мендес с участието на Оливия Колман Империя на светлината, е за виртуозността на Роджър Дийкинс – легендарен оператор с 15 Оскарови номинации и две статуетки, който твори със светлина и камери вече пето десетилетие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.