Свързани новини

29.01.2021 17:01

Златодобив в Странджа няма да допуснем: Вигенин

Видян 2385 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

            Хората от Боляровски и Елховски регион трябва да знаят, че златодобив в Странджа няма да допуснем, заяви от парламентарната трибуна ямболският народен представител и зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин по повод на негов въпрос към министъра на енергетиката Теменужка Петкова за сключен  договор за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площ "Иглика", разположена в землищата на села от общините Болярово и Елхово.


Ямболският депутат припомни, че договорът е от 2017 г. за предполагаемо находище, проучвано още през 1989 г. Той изтъкна и фактът, че договорът е сключен с едно дружество, а след това дяловете на собствениците са прехвърлени на друго дружество през 2020 г. Въпросът към министъра беше дали има намерение да предизвика проверка на обстоятелството около прехвърлянето на собствеността и да предприеме действия по прекратяване на договора, отчитайки и позицията на гражданите на община Болярово.


За сключването на самия договор не са уведомени засегнатите общини, а узнавайки за планираното проучване половината население се е подписало под искане да се прекратят всякакви действия по проучване и експлоатация на находището, а Общинският съвет отказва да одобри каквито и да е устройствени планове, определящи територии за добив на метални полезни изкопаеми.


В изложението си Кристиан Вигенин изтъкна още, че площ „Иглика“ обхваща четири защитени зони по „Натура 2000“ и девет археологически недвижими културни ценности.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.