Златната арка пред Невски

Свързани новини

08.12.2023 16:59

Златната арка пред Невски ще бъде премахната. Дело е на градски артисти: СО

Видян 2566 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Арт инсталацията от три златни арки и надпис: "Светлината в нас", разположена до храм-паметника "Св. Александър Невски" ще бъде премахната, съобщиха от Столичната община.

От там обясняват, че арката е била част от събитието на 1 декември, когато бяха запалени коледните светлини на площада.

"Тя е и част от цялостна концепция за обживяване и превръщане на площада пред храма "Св. Александър Невски" в пешеходен и от коледно-новогодишната кампания с мото: "Светлината в нас". Тя включва цялото празнично осветяване на площада, както и серия от събития и концерти. През декември на площада ще бъдат организирани коледни събития, базар и други празнични дейности за гражданите и гостите на столицата", допълват от СО.

От съобщението им става ясно, че дизайнът на златната арка е дело на екип от градски артисти, обявени във Facebook събитието за старта на кампанията.

"Първоначалният замисъл за присъствието на арката е тя да привлече внимание и по художествен начин да подчертае новостта - пешеходната зона и осветения храм", настояват от общината.

За поставянето й са били взети необходимите разрешителни и съгласувателни процедури, които регулират дейността на общината към момента.

Одобрението на проекта е дадено от дирекция "Култура" на Столичната община. Стойността на цялостната организация по старт на коледната кампания е било за 50 000 лв. и е включвало провеждането на концерт, сцена, осветление, декорация.

"През януари ще организираме и отворена експертна дискусия, в която да анализираме опита и обратната връзка и да направим правила за дългосрочното ползване и развитие на площада от граждани и туристи. Тогава ще имаме време да обсъдим и вземем предвид най-добрите практики и ще предложим промени в реда по организирането на събития, за да може София и нейните инициативи да отговарят на най-високите стандарти", заключават от Столичната община.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Живял като човек в България 10.12.2023 11:11

    Украсата в кочината София била грозна? Ама тя, София, отдавна не е хубава. Да сте чели някъде да се казва „Расте и хубавее“? Така, че всичко е както трябва. Каквато е Софията - такава е и украсата. Точно и по протокол, демократично !!! Че и скъпа ви била украсата? Чакайте, бе? Нали сте демократи? Пазарни демократи? Ами щом може да е скъпо - защо да не е скъпо? Нали това е водещ пазарен механизъм? Щом нещо се продава за повече, значи струва повече. Вие да не искате нещо евтино, че нали ще е - тоталитарно?!!! Хората са го казали, че светлината е за Вас, а парите са за НАС !!! Преди време, една социална министърка, Масларова и викаха се ИЗЦЕПИ, че пенсионерите нямали нужда от повече пари, защото били ДУХОВНО БОГАТИ !!! А при „демокрацията“ всичко е ЦВЕТЯ И РОЗИ !!!

  • 001 Чичо Скрудж 10.12.2023 11:09

    ЗАЩО БЕ, ЗАЩО МАХНАХТЕ АРКАТА пред храм-паметника "Св. Александър Невски"???!!!" Защо убихте бъдещето ни, нали целта беше, като минеш под арката да станеш ЕВРОГЕЙ !!! Нали за това бъдеще се борите бе мизерници и американски подлоги !!!

RSS

Най-нови

Раждаемост

Свещеник обвини Холивуд за ниската раждаемост

Западната развлекателна индустрия успя ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец