Свързани новини

09.06.2021 21:06

Журналисти и общественици искат оставката на Кошлуков и на СЕМ

Видян 3504 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бивши водещи и служители в Българската национална телевизия (БНТ) подновяват петицията си с искане за оставката на генералния директор на телевизията Емил Кошлуков. Повод е пресконференцията на служебния министър на културата Велислав Минеков, който вчера отправи редица обвинения срещу него.

"Ние рестартираме нашата подписка от преди година с искане за оставка на генералния директор на БНТ и вече настояваме и за оставката на СЕМ - органът, който го избира и който си затваря очите пред всички нарушения на Закона за радио и телевизия, които се извършват системно в БНТ. Всичко това е и още едно доказателство за тоталния провал на СЕМ в сегашния му състав, формиран от политически зависими и даже некомпетентни членове, които не могат да осигурят нормална за една европейска страна медийна среда. През последните две години СЕМ демонстрира липса на реакция срещу фалшивите новини, срещу неспазването на лицензията на БНТ, срещу неизпълнението на програмата, с която генералният директор е кандидатствал за длъжността, както и липса на какъвто и да било контрол над дейността, съдържанието и финансите на БНТ. Срам ни е, че доживяхме БНТ, която се радваше на най-голямо доверие сред зрителите, да се цитира като символ на журналистическа НЕсвобода!", пишат в писмото, с което призовават повече хора да се присъединят. Същата петиция през 2020 година беше подкрепена от над 2000 души. Виж петицията от миналата година ТУК!


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 10.06.2021 18:40

    затбор за тая ПОдлога

  • 002 арогантни слугинажни калинки 09.06.2021 23:39

    С държавните медии и органи компромиси не трябва да се правят на никаква цена. И Кошлука и пъшкащата волейболистка Бетина са един дол дренки при това дружки по слугинаж и трябва да бъдат отсвирени час по-скоро. Даже СЕМ направо да се закрие, там са само нефелни обслужващи калинки и са тотална щета за хазната и свободата на словото

  • 001 иВан Гог-ов 09.06.2021 23:05

    Тоя да се "урива" от бнт и от обществения хоризонт! Ще го запомним, единствено със средния пръст ,дето ни размаха заплашително в прайм-ефира на нас, зрителите! И с жалката му биография. След Великия Иван Славков, бнт-то нЕма късмет да се види поне с още един свестен ген.директор! Само българомразци,пияндета, измекяри,послушни кариеристи и ренегати и се изреждат на тази наша бивша народна ТВ.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.