18.01.2017 10:51

Жълт код за сняг и поледици в 23 области

Видян 1484 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В 23 области в страната е обявен жълт код за сняг и поледици за днес. Изключение правят София и югозападните райони. Снеговалежът, в съчетание с вятъра, води до навявания. Очаква се нова снежна покривка между 10 и 20 см.


Ограничава се движението на камиони над 12 тона по републиканските пътища в областите Разград и Русе поради силен снеговалеж. Пътят Разград – Шумен е затворен за движение на всички видове моторни превозни средства заради снегонавявания. От Областното пътно управление съобщават, че няма сигнали за закъсали автомобили през нощта. 38 машини обработват пътищата в района. Сняг вали само на територията на община Кубрат.


Днес и утре заради труднопроходимите пътища и ниските температури учениците в Силистренската община Главиница няма да ходят на училище. Заради силния вятър в района има затворени пътища. Ограничено е движението от Силистра към Тутракан за тежкотоварни автомобили над 12 т. Затворен за движение за всички моторни превозни средства е пътят Исперих – Стефан Караджа – Тутракан. От вчера в област Силистра е обявена и грипна епидемия.


Няма бедстващи хора и селища без ток и вода във Варненска област, съобщиха от областната администрация. Пътят Кривня – Равна – Неново в община Провадия остава затворен. Затворени са и Кичево – Орешак, Варна – Добрич е отворен. Пътят Ветрино – Калиманци е затворен заради нулева видимост и бурен вятър. Във Варна градският транспорт се движи със затруднение, има заледени участъци. Пристанище Варна е затворено, полетът за София от летище Варна в 8.45 ч. е отменен заради силния вятър, който достига 15 метра в секунда.


В Хасковска област продължава да вали и новата снежна покривка е над 40 сантиметра. Забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по трите основни коридора от Хасково за Пловдив, Стара Загора и Кърджали. Изцяло непроходим и затворен за всички превозни средства е пътят Димитровград – Симеоновград. Затворен за движение е и пътят Големанци – Мандра. Там 25-тонен камион е препречил пътя и в момента се работи за изтеглянето му от пътното платно близо до Николово. В района на Ивайловград ситуацията също е тежка. Автобусите по направленията за Хасково и за Кърджали няма да пътуват.  Областният управител на Хасково Станислав Дечев съобщи, че няма бедстващи хора по селата, няма прекъснато снабдяване или недостъпни за спешните екипи населени места.


В област Ямбол поради снегонавявания са затворени за тежкотоварни автомобили пътищата Калчево – Челник, Калчево – Войника и Калчево – Стефан Караджово.


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне