Свързани новини

25.05.2009 10:53

Земетресението от вчера е от 5.2 степен по Рихтер

Видян 1742 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Земетресението, усетено силно на територията на страната около 19.18 часа вчера, е с епицентър на границата между България, Македония и Гърция. То беше третото за няколко часа и най-силно - 5.2 по скалата на Рихтер. Най-силно беше усетено в района на Петрич, предаде БГНЕС.


От МИС потвърдиха, че земетресението е с магнитуд около 5,2 по скалата на Рихтер.
По данни на Сеизмологичния център към Геофизичен институт на БАН на вчера в 19 часа и 18 минути българско време е регистрирано земетресение с епицентър на около 160 километра в югозападна посока от София, извън територията на страната. Към момента няма данни за нанесени материални щети или пострадали хора.
Земетресението бе кратко, продължи не повече от 5 секунди, като бе почувствано по-осезаемо по високите етажи на сградите. Пет минути по-късно имаше второ по-слабо земетресение, което също бе усетено в София. По-рано вчера МИС съобщи за три земетресения с епицентър на територията на Македония, които са били регистрирани в интервала между 17,13 и 17,34 ч. българско време.
Най-силното от трите е било в 17,29 ч. - с магнитуд 4,4 по склалата на Рихтер и епицентър - на северния бряг на Дойранското езеро. То беше усетено в района на Петрич. Останалите две бяха съответно с магнитуд 3,3 и 4,2 по Рихтер с епицентър на дълбочина 2 километра в земната кора, съобщава Европейският сеизмологичен център.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец