Москва осъди предложението на Зеленский, а говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че коментарите на украинския лидер не са нищо друго освен опит за разпалване на световна война, което би довело до "непредвидими катастрофални последици".

Свързани новини

07.10.2022 10:42

Зеленский иска превантивни удари по Русия, за да знае какво ще й се случи, ако използва ядрени оръжия

Видян 1009 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кремъл обвини украинския президент Владимир Зеленский, че се опитва да предизвика трета световна война, след като той поиска от НАТО да нанесе превантивни удари по Русия, за да възпре използването на ядрени оръжия.

В изказване пред австралийския институт Лоуи в четвъртък Зеленский заяви, че НАТО трябва да гарантира, че Москва няма да използва ядрени оръжия срещу силите на Киев. За тази цел той призова ръководения от САЩ военен блок и международната общност да нанесат превантивни удари срещу Русия, за да "знае какво да очаква", ако реши да ги използва.


"Какво трябва да направи НАТО? Премахнете възможността Русия да използва ядрени оръжия", заяви Зеленский по време на онлайн конференцията. "Отново се обръщам към международната общност, както беше и преди 24 февруари: превантивни удари, за да знаят те [Русия] какво ще им се случи, ако ги използват, а не обратното. "

Москва осъди предложението на Зеленский, а говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че коментарите на украинския лидер не са нищо друго освен опит за разпалване на световна война, което би довело до "непредвидими катастрофални последици".


Министерството на външните работи на Русия също обвини Зеленски в опит да предизвика ядрена война, а говорителката Мария Захарова заяви, че "всеки човек на планетата" трябва да признае, че "неуравновесеният" марионетен лидер на Украйна, който е натъпкан с оръжия, се е превърнал в "чудовище, чиито ръце могат да унищожат планетата"

Кремъл призова международната общност да обърне специално внимание на изявленията на Зеленский, особено САЩ и Обединеното кралство, които според Песков "де факто контролират действията на Киев" и следователно носят отговорност за думите на украинския президент.

Русия многократно е заявявала, че не обмисля ядрен удар по Украйна, но предупреди, че ще използва всички необходими средства, за да защити своите граници, народ и суверенитет.


 Междувременно и Вашингтон, и Лондон признаха, че е малко вероятно Москва да използва тактически ядрени оръжия в конфликта в Украйна и не са забелязали индикации, че Москва подготвя такава атака. Въпреки това западните лидери предупредиха Русия да не преминава тази граница, обещавайки "катастрофални последици"


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 трябва да се озапти 07.10.2022 10:53

    Перманентно дрогиран психопат върти на малкия си пръст великите сили и икономически унищожава Европа и нейните народи и държави

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог