Свързани новини

26.03.2013 10:11

Заводът за боклук с 1.2 млн. лв. издръжка

Видян 1177 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Издръжката на Столичното предприятие за третиране на отпадъци ще излезе на софиянци 1.2 млн. лв. за тази година. Това показват разчетите, направени от зам.-кметовете на екологията Мария Бояджийска и на финансите Дончо Барбалов. Предложението им за създаване на общинското предприятие и издръжката му трябва да бъдат одобрени от Столичния общински съвет.


В дружеството ще работят 173-ма души.Назначаването им ще става на етапи според пускането на съоръженията, обясни Мария Бояджийска.


Директорът на предприятието няма да се избира с конкурс, а ще бъде назначен от столичния кмет Йорданка Фандъкова.


Към момента единствените сигурни служители в предприятието са деветимата, които работят в звеното за управление и надзор по изграждането на интегрираната система за преработка на отпадъците, посочи Бояджийска. Заводът ще си има и пиар специалист, който ще поддържа връзките с медиите.


Столичното предприятие за боклука ще отговаря за депото в местността Садината, което вече е построено и дори се пълни с отпадъци, за да се тества. До него трябва да бъде построен заводът, който трябва да е готов най-късно в края на 2014 г., но все още няма избран строител. Плановете са заводът да преработва 410 000. тона отпадъци.


Общинското предприятие ще работи без печалба и ще върши дейност в обществен интерес, коментира Бояджийска. То няма да събира такси и да има други приходи. Ще се издържа от средствата, които му отпуска общината, като те ще се отчисляват от такса смет.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни