Свързани новини

07.01.2022 13:52

Заводът за боклук може да бъде преместен от София в Маришкия басейн

Видян 2555 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Нова идея за алтернативен поминък на хората от Маришкия басейн и заменяне на част от въглищните централи лансира вицепремиерът Асен Василев по време на парламентарния контрол в петък, предаде Медиапул. Визията му предвижда готвеният завод за боклук в София да бъде преместен в Стара Загора. Асен Василев потвърди и циркулиращите неофициални информации, че правителството се отказва от изграждането парогазова централа в района.

"Изграждането на парогазова централа е напълно нецелесъобразно. ЕК прие това и постави въпроси какви други базови мощности могат да се изградят, за да се намали зависимостта от въглищата като енергия. Това, до което достигнахме, е комбинация на утилизация на отпадъци, вместо заводът за боклук да е в центъра на София по най-висока технология може да е в Маришкия басейн", каза Василев.

От Столична община обещаха да коментират идеята на финансовия министър по-късно днес.

Финансовият министър акцентира, че България има ангажимент към ЕК за намаляване на въглеродните емисии като това може да стане чрез комбиниран подход с развитие на допълнителни дейности, щадящи околната среда.

"Имаме конкретен ангажимент за намаляване на въглеродните емисии, вместо да затваряме конкретни мощности или мини, можем да направим комбиниран подход за тази цел", допълни той.

Правителството вече обяви, че ще преработи проекта за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Локо-СофЯ - Фор Йевйер 08.01.2022 05:01

    Защо не го нахакате тоя еко завод на мястото на ЦУМ ? И без това от както най-стария МОЛ в КЛЕПТОСТАН си го напазарува животновъда Гего Гегофф ,на ден там влизат между 17 и макс 19, клиенти. И то основно за да си платят сметките за водата във офиса на 'Веолия'.

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец