Свързани новини

05.12.2019 15:13

Застреляният край Бургас и екзекуторът му са заподозрени за 2 въоръжени грабежа

Видян 1672 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Убитият край Бургас Петър Валериев и екзекуторът му са се познавали, има данни, че двамата са извършители на два въоръжени грабежа - през 2015 г. в Айтос и през 2016 г. в София. Задържаният е на 32 години, родом от Шумен, но живеещ от години в Бургас. Това разкриха на брифинг в Бургас преди броени минути избраният за главен прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР ст. комисар Ивайло Иванов, предаде 24 часа.

Иван Гешев благодари на служителите на Окръжна прокуратура-Бургас и ОДМВР-Бургас, на експертите и на столичните криминалисти, които са били изпратени в Бургас за разкриване на убийството.

"Свършена е страшно много работа, този случай е изключително интересен и сложен. Той онагледява това, което винаги съм твърдял, че българската съдебна система и правораздавателните органи работят добре и са на европейско ниво. Имаме си проблеми, но картината далеч не е толкова черна, както някои се опитват да я представят на българското общество. В България няма неразкрито убийство, ние сме изключително безопасна страна за този тип престъпления. Едва ли много европейски държави могат да се похвалят с това", коментира новоизбраният главен прокурор.

Директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас разкри, че задържаният е направил самопризнания, а проведен следствен експеримент показал как е извършено убийството. 33-годишният Петър Валериев е застрелян в землището на бургаския квартал "Долно Езерово" на 16 ноември.

След като същия ден обаче семейство от Бургас намира трупа, извършителят преместил и укрил тялото, а оръжието от престъплението - автомат "Калашников" укрил добре в тръстики в езерото "Вая". Бил е нает водолазен екип, който е претърсил цялото дъно преди автоматът да бъде открит.

По данни на разследващите жертвата и убиецът се познавали от около 10 години, работели в строителството в столицата. Двамата действали изключително конспиративно, без никакви комуникации по мобилни телефони. Има данни, че те са участвали при банковия обир през 2015 г. в град Айтос, който така и остана неразкрит.

Главният секретар на МВР ст. комисар Ивайло Иванов също благодари на бургаските си колеги, както и на служителите на ГДНП и СДВР, които успели да разплетат тежък случай, без първоначално да имат някаква отправна точка.

"Работеше се денонощно две седмици. Свърши се огромен обем от работа", допълни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се