Свързани новини

21.10.2021 17:14

Защо никой не протестира на гръцката или друга граница за сертификата?

Видян 5099 пъти | Коментари 8
Гласували 4 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правото за ходене на кръчма на закрито не е гарантирано нито от Конституцията, нито от европейските норми, то дори не е право, за разлика от правото на свободно движение между държавите, което на книга имаме всички граждани на ЕС. Но не се чу никой българин да протестира на гръцката или на някоя друга граница – италианската, испанската, френската, португалската т.н., понеже  влизането ставаше само със зелен сертификат или пресен тест това лято. А стотици хиляди наши отмаряха там.
Не се видяха протести на българи и пред заведенията, дори пред музеи и сцени на открито във въпросните държави, а и там се влизаше само със зелен сертификат или пресен тест. Като имате предвид, че бързите тестове в Италия например през септември бяха 30 евро, не 5-10, както е у нас. Никой роден политик не заведе дело нито тук, нито в европейски съд заради това.
Изобщо не говорим, че когато при 5-има души заразени градовете ни бяха изцяло затворени – не просто училищата или заведенията, също никой не обяви за противоконституционно очевидно нарушеното право за свободно придвижване, което си е истинско право, гарантирано ни и като български, и като европейски граждани, не гъкна, не протестира. Нещо не е наред!


Мария Пенчева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Кака Милка 23.10.2021 10:04

    Това е доста подвеждащ въпрос. Отговора на който е прост, като ФАСУЛ! Не протестират по границите, защото ако протестират, НЯМА ДА ГИ ПУСНАТ ДА ГИ ПРЕМИНАВАТ и евентуално ще ги арестуват! Не се ли сещате, че границите са ВОЕНИ ДЪРЖАВНИ ЗОНИ. Там НЕ СЕ ДОПУСКАТ протести.

  • 007 Anonimen 22.10.2021 15:52

    Мария колко пари ти дадоха за тази статия?

  • 006 Anonimen 22.10.2021 11:30

    С поставянето на всички под един знаменател, някой иска да измрат всички, за които НЕ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО да бъдат ваксинирани. Ваксините работят за фармацевтичните компании, като напълно безплатно им осигуряват изпитване върху хора, за което НЕ ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТ! Това е поредният световен геноцид.

  • 005 Anonimen 22.10.2021 11:00

    Пипни на българина кръчмата и чалгата и става проблем. Той в таз кръчма между две песни колко университета е "изръшкал".

  • 004 Журналята също да се "сертифицират" 22.10.2021 10:53

    Мисирке Марийке! Защо искат "зеления" за вход в галериите, например, в които я има двама човека, я не? А защо "правителството" не иска същия "сертификат" и за изборите, когато всички ще се скупчат в училищата? Тогава "ковида" не работи ли? Ако е толкова страшно нека гласуват само проваксърите и тези "сертифицираните"!

  • 003 Anonimen 22.10.2021 10:41

    Заразяват както ваксинирани, така и преболедували. Единствено здравите не са заразни. Освен това и двата типа тестове имат прозорец от около 2-4 дни, в които не могат да хванат заразен. Тоест пълна глупост и безсмислие е заповедта на паникьора медицински министър. Единственото "правилно" решение, въпреки че пак не е по закон, е всички, които искат да ходят по кръчми, барове и фитнеси, да се тестват - независимо дали са преболедували или ваксинирани.

  • 002 до 1 22.10.2021 08:29

    Ваксинираните също заразяват. Освен това протестите са във вътрешността, а не по границата, защото тези, които я минават са ваксинирани точно по тази причина

  • 001 гумата 22.10.2021 03:14

    Онези , които имат ваксини не протестират. Протестират умниците егоисти, на които не им пука , че близките им може да умрат. Или просто чакат наследство и всеки ден се молят да го получат по- скоро.

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.