Борисов посочи, че ГЕРБ са уредили цената на газа да е 37,71 лв.

Свързани новини

23.08.2022 13:22

Защо не говорят за Лукойл, а само за Газпром: Борисов (Видео)

Видян 1757 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Защо ДБ не говори за "Лукойл", а само за "Газпром"?! Призовавам МВР, където вече няма “чадър” от страна на Бойко Рашков, да разследва газовия капан на Кирил Петков и ''Промяната'', заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг:


"Днешното събитие е провокирано от две декларации на "Да, България". Приветстваме ги, че след няколко месеца разбраха за какво става въпрос. “Демократична България” се обявява категорично против връщането на “Газпром” като доставчик на газ за България и настоява за ясна позиция по действията на служебното правителство от всички политически сили, които се определят за изповядващи евроатлантически ценности". Ура, другари! Браво!
Само че още на 31 юли аз казах, че ГЕРБ ще управлява само с партии, които са за 100% газова дивесификация. Декларативно се обръщам към колегите от другите партии - да приемем проектозакон за 100% диверсификация и срещу "Газпром".


И се питам защо ДБ решиха така за "Газпром" - а то защото на 2 юни Асен Василев каза, че България никога няма да приеме газ от "Газпром", а на 14 юли той обаче заявява: "Защо не“ на газа от "Газпром".


37,71 лв. е цената на газа, която ГЕРБ има по време на своето управление. След "Промяната" цената е 298,20 лв. и не ми говорете, че така е навън. Ние имаме договор до 31 декември.


Септември - 315 лв, август - 125 евро. Ето това, уважаеми господин Христо Иванов, Атанас Атанасов, ни доведе "Промяната". Хаос и разруха!


Цитирам Кирил Петков пред БТВ: "Ние не искаме да подпишем договорите и искахме да дадем шанс на следващия кабинет да даде оценка.” Чакайте! Нали казвахте, че служебният кабинет трябва да организира само избори?! Защо тогава им оставяте най-важното нещо в държавата в момента да го правят те.


Защо колегите от ДБ рязко спряха да говорят за "Лукойл" - руската газ е лоша, а руският петрол е готин? По 40 млн. лв. на ден изтичат от България, 1. 200 млрд. лв. губят българите на месец. Това тяхно раздвоение на личността е от години.


Служебният вътрешен министър Демерджиев да разследва Бойко Рашков и останалите, вкарали България в този газов капан.


Понеже на медиите е забранено да питат въпроси. Аз бих попитал - има действащ договор на възможно най-добрата цена. Влизаш в него и го разрушаваш, както направиха ПП-тата, в същото време искаш дерогация за руския петрол от Брюксел. Цената с "Газпром" по нашия договор е ниска, а през посредниците на Кирил и Асен е висока. Така "Газпром" печели два пъти - веднъж от цената и втори път - от посредници. Затова те не подписаха, подлъгаха и американските компании, а вторият умисъл - че те не ангажираха слотове. Втечнения газ не можеш да си го пренесеш в джоба. Къде е решението на Министерски съвет, с което те имат капацитет да докарат 7 танкера? Резервираха ли те, както казва Кирил Петков, "паркинг"?! Или искате, както стана с "Вера Су", да заседне и да му източите газа. Надявам се, че след чадъра на Бойко Рашков да бъдат зададени всички тези въпроси!


Призовавам служебното правителство незабавно да ангажират един слот в Гърция.


"Измамата продължава"! Ние от две години казваме на ДБ какви измами правят с машините. И сега като разбраха, че никой не ги иска, няма го Рашков, който да контролира изборния процес- писнаха, че партиите трябва да имат контролиран достъп но машинния код. Ама ние нали нова искахме! Нали със софтуера ни взеха изборите. .


"Да, България" спряха да се къпят и протестираха пред президентството. Асен Василев обаче, каза че няма нищо лошо в "Газпром". И изведнъж спонтанните протести изчезнаха.


Актуална гръцка връзка стана факт през 2020 г., като тогава купих 20% за българския народ от терминала за втечнения газ, в Александруполис. Какво свършиха те, освен да ходят и да се снимат на празния кран, на тръба, пълна с руски газ? Кирил и Асен ни оставиха без танкери, без газ и дори нямаме договор за уж сключените им сделки.


В политиката е като във футбола-има можещи и неможещите. Да не се оправдават - “промяната” пенсионират кадрите си, защото им се клати парапетът.


“Промяната”: скъп ток, скъпа газ, скъп хляб, чудовищна инфлация, огромни дългове. Нафта и бензин с рекордни цени, слаб туризъм!


Листите на ГЕРБ са готови - младите ни лица са на избираеми места. Ще направим една сплав от знаещи, можещи, мъдри и млади, дръзновени и красиви. Ние знаем как се решават кризи, не виждам друга партия, която да може да се оправи с хаоса на промяната".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще