Свързани новини

03.12.2008 09:24

Защо лъже Европа?

Видян 1468 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЕК наложи санкции на България тези дни и нашите медии, все едно са чужди, веднага писнаха, че сме били единствената страна, която наказвали. Това просто не е вярно. Проверка на 19’ показа, че например по проблема с пътищата санкции е получила Германия. Най-голямата икономика на Европа е наказана по общо пет програми на ЕС.
 Пет пъти са рязали и Италия. Страната, която само през последните години източи милиарди евро фондове през фалиралата преди повече от петилетка, но все още летяща авиокомпания “Алиталия”, също е с 5 санкции. Една от тях е свързана с военните доставки и по-специално с тези на хеликоптери.
Явно този проблем се разраства като зараза в Евросъюза. Само през тази година процедури са отворени срещу Испания и Австрия. Чехите пък са си изпатили заради пари, похарчени за автобуси по междуградските и междуселските линии.
Според брюкселския експерт д-р Андреас Гайгер: “Отоношението към България е нечестно и прекалено строго”. Думите му не са много по-различни от тези, които изрече в парламента българският премиер Сергей Станишев и които бяха приети с недоверие от някои наши политици и анализатори.
Спецовете в евростолицата са на мнение, че политиката на Европа към страната ни като към “лошото дете” на Съюза е нелогична: “България работи усърдно, за построи институции според европейските изисквания. Подпомагането от страна на ЕС всъщносте насочено точно към напасването с еврорегулациите. В същото време Европейската комисия замразява или спира плащания, които са жизненоважни за българските институции, за да подсигурят тяхната подготовка да съблюдават европейските закони. Така прогресът, постигнат от България ще бъде неглижиран”.
Преведено на човешки език от брюкселски чиновнически, от нас се иска нещо, а когато го направим по дадените критерии, излиза, че не е трябвало да става така. Или с други думи – повтаря се ситуацията от училище, когато веднъж нарочен за разбойник, един ученик става черна овца и е превръщан в двойкаджия, а в нередки случаи след време наистина става бандит.
Проблемът не е, че някакви пари са ни спрени, а че обръщаме прекомерно внимание на еврочиновниците. Според наблюдатели от евростолицата, чиновниците просто са променили адреса на негативизма си от Варшава към София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак

Трябва да сте добре организирани

Трябва да сте добре организирани, за да приключите още