Свързани новини

17.11.2021 09:37

Започва предизборната кампания за балотажа

Видян 1801 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започва предизборната кампания за втория тур на президентските избори. Централната избирателна комисия обяви окончателно резултатите от вота за държавен глава. В неделя - 21 ноември, ще се явят кандидат-президентските двойки Румен Радев - Илияна Йотова и Анастас Герджиков - Невяна Митева.

Предизборната кампания ще приключи 24 часа преди изборния ден.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова обяви:

„На произведените на 14 ноември избори няма избрани президент и вицепрезидент на републиката, тъй като в гласуването не са участвали повече от половината избиратели и никой от кандидатите не е получил повече от половината действителни гласове“.

Когато никой от кандидатите в изборите за президент и вицепрезидент не е избран на първия тур, ЦИК определя първите две кандидатски листи, получили най-голям брой гласове, и насрочва нов избор.

Нейкова оповести имената на кандидатите, които отиват на балотажа, предаде БНР.

„Румен Георгиев Радев и Илияна Малинова Йотова, издигнати от инициативен комитет, получили 1 322 385 действителни гласове, и Анастас Георгиев Герджиков и Невяна Михайлова Митева-Матеева, също издигнати от инициативен комитет, получили 610 862 действителни гласове. Новият избор за президент и вицепрезидент на републиката да се произведе на 21 ноември.“

По закон ЦИК оповестява резултатите от президентските избори и обявява имената на кандидатите между които ще се произведе нов избор в срок не по-късно от 48 часа от обявяване на изборния ден за приключен.

Намерението на комисията беше това да се случи по-рано през деня вчера, но една от районните избирателни комисии – тази в Пловдив-град, не беше донесла до вечерта документацията си за повторното въвеждане на данните, което се прави задължително.


 Снимка: БГНЕС


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,