TROJAN FOOTPRINT 2024

Свързани новини

29.02.2024 14:19

Започна международното военно учение TROJAN FOOTPRINT 2024

Видян 329 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Международно учение „TROJAN FOOTPRINT 2024“ с участието на военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) се провежда от февруари до 15 март.

Учението е на териториите на България, Грузия, Гърция, Румъния и Германия (където се намира компонентното командване на Силите за специални операции за учението). На територията на България в учението участват около 100 военнослужещи, военна техника и въоръжение от СКСО и около 50 военнослужещи от САЩ и Румъния.

На специализирания учебно-тренировъчен комплекс „Црънча“ днес, 29 февруари се проведе откриваща церемония, на която командирът на 3-а група Специални сили полковник Тодор Даков, приветства българските и чуждестранните участници и пожела успех при изпълнение на задачите.

    „TROJAN FOOTPRINT 2024“ е основно учение на Силите за специални операции в Европа“, каза в обръщението си полковник Даков.

По думите му то е фокусирано както върху подобряване на способността на специалните сили да се противопоставят на широк спектър от заплахи, така и върху увеличаване на интеграцията с конвенционалните сили и подобряване оперативната съвместимост на страните от Алианса. „TROJAN FOOTPRINT“ повишава военната готовност и развива дълготрайни взаимоотношения, които насърчават мира и стабилността. „Не на последно място „TROJAN FOOTPRINT“ е възможност за нас да демонстрираме умения и решителност да се борим с всяка заплаха, независимо от къде идва и кога ще се случи“, допълни той.












Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв