Свързани новини

05.11.2020 17:00

Заплашват лекарите, които са против К19 мерките

Видян 5631 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      ''Нормалността беше преди март, преди да ми кажат, че когато някой се закашля първо е коронавирус и после всичко друго”, заяви в предаването Честно казано с Люба Кулезич по Евроком д-р Иво Ватев от Лекарския алианс за нормалност. Припомняме, че част от организацията са и други видни противници на мерките срещу пандемията са: д-р Атанас Мангъров, д-р Антония Първанова и др.
''Слушахме за рекорди, антирекорди. Играе се на принципа - ако не слушаш, ще играе тоягата”, подчерта д-р Ватев. ”Създаваме алианса, защото искаме мислещи хора. Не може хората да живеят в страх и терор. Обаждат се по телефона колеги и ме заплашват”, разкри той.
''В нашия алианс има патоанатом, д-р Божилова от Шумен, която е заплашена от нейния работодател, че ще я прати в К19 отдел'', заяви другият гост на предаването лабораторният специалист д-р Георги Тодоров. Той е един от създателите на алианса. Той изрази мнение, че в сегашния си вид предложението на властта за полеви К19 лаборатории е противозаконно.
„Борисов каза, че е готов да открие приемна, на което и да е място, въпреки че за това първо трябва да минеш през Медицински надзор. Такива лаборатории ще са незаконни'', посочи д-р Тодоров. Той критикува и паникта, която се провокира около медицинските центрове.
„От месеци призовавам да не си правите тестове, само защото сте били контактни. Колкото по-малко се тестват хората без симптоми, толкова повече ще можем да окажем помощ на лицата, които наистина имат нужда от помощ”, посочи д-р Тодоров.
Той напомни, че тестовете имат отклонения. Така когато PCR изследването е с чувствителност от 70%, то съответно грешката е около 30%. Освен това, за да е използван даден тест, той трябва да е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 05.11.2020 23:02

    Факт е, че разболяха и здравите, а тези, които имаха нужда от медицинска помощ си умряха от хаоса и паниката, създадена от манипулираните бройки положителни тестове. Когато става въпрос за много пари, както казва нашия премиер "каквото кажат началаниците"

  • 003 Николай Георгиев 05.11.2020 20:30

    Вярваш,не вярваш вируса си трепе наред.Първо не вярващите,и всички около тях.

  • 002 Тихомир Томов 05.11.2020 19:52

    Старите Парижани с радост си спомнят свободното и спокойно Германско управление през 1940 -1944 г

  • 001 КАЖЕТЕ ИМ 05.11.2020 18:18

    ДА НЕ СЕ ВАКСИНИРАТ ПРОТИВ ГРИП, ТОВА Е ПАГУБНО, НО ВСИЧКИ СИ ТРАЯТ И НЕ ОБЯСНЯВАТ НА СТЪПИСАНОТО НАСЕЛЕНИЕ, ЧЕ ТАКА СИ СЪСИПВАТ ИМУНИТЕТА ЗА ПОНЕ 3 МЕСЕЦА СЛЕД ВАКСИНАЦИЯТА

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец