Роберт Хабек, федерален министър на икономиката и опазването на климата, говори на пресконференция на 19 септември. (Stefan Sauer/Getty Images)

Свързани новини

20.09.2022 13:40

Запасите от газ в Германия са запълнени на повече от 90% на фона на опитите за откъсване на страната от руските енергийни доставки

Видян 1240 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Резервите от газ в Германия са попълнени на 90,07% от капацитета, съобщи на уебсайта си европейският доставчик на хранилища GIE AGSI+.

Най-голямата европейска икономика е особено зависима от руския износ на газ за захранване на домовете и тежката промишленост.

В стремежа си да се откъсне от руските енергийни доставки страната в момента получава газ по тръбопроводи от Нидерландия, Белгия и Норвегия, отбелязва CNN.


 Роберт Хабек, германски министър на икономиката и действията в областта на климата, заяви, че страната може "да преживее добре зимата" без руски газ, но изрази загриженост за нивото на доставките в периода след зимата.

Предупреждението на Хабек, че след студения сезон газовите запаси ще бъдат "наистина празни", тъй като икономиката "ще е използвала газа", беше цитирано по германското обществено радио Deutschlandfunk.


По-рано тази година германската регулаторна служба за газ и електроенергия заяви, че е малко вероятно страната да достигне ниво на съхранение от 95% до ноември "без допълнителни мерки"

Коментарите през юли дойдоха, след като руската държавна енергийна компания "Газпром" обяви по-нататъшно намаляване на газовия поток по газопровода "Северен поток 1" - жизненоважна артерия, свързваща огромните запаси от газ на Русия с Европа през Германия.


На снимката: Роберт Хабек, федерален министър на икономиката и опазването на климата, говори на пресконференция на 19 септември. (Stefan Sauer/Getty Images)


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби