В петък секретарят на руския Съвет за национална сигурност Николай Патрушев заяви, че САЩ са основният бенефициент на смущенията. Като исторически пример за американски саботажни операции той посочва подкрепената от ЦРУ атака срещу петролната инфраструктура на Никарагуа през 80-те години на миналия век.

Свързани новини

30.09.2022 17:37

Западът е организатор на атаките срещу Северен поток: Русия

Видян 5663 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Директорът на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) Сергей Наришкин твърди, че има доказателства, които сочат, че "Западът" може да стои зад изключването на подводните газопроводи "Северен поток".

"Вече разполагаме с определени материали, които сочат западна следа в организирането и извършването на тази терористична атака", заяви Наришкин пред журналисти в петък.

Той направи тази забележка, след като обясни, че западните държави се опитват да прикрият инцидента, за да защитят извършителите и организаторите.


"Няколко западни държави започнаха да търсят "авторите" на този терористичен акт почти на следващия ден след случилото се", обяснява той. "Смятам, че Западът прави всичко възможно, за да скрие истинските изпълнители и организатори" на инцидента.

Тази седмица бяха открити течове в подводния газопровод между Русия и Германия след бързото спадане на налягането в понеделник. Сеизмолози в Швеция засичат експлозии в района, където по-късно въздушни патрули откриват изтичащ от тръбите природен газ. Западни и руски официални лица смятат, че разкъсванията са причинени от саботаж.

В петък секретарят на руския Съвет за национална сигурност Николай Патрушев заяви, че САЩ са основният бенефициент на смущенията. Като исторически пример за американски саботажни операции той посочва подкрепената от ЦРУ атака срещу петролната инфраструктура на Никарагуа през 80-те години на миналия век.


В западните медии се появиха спекулации, че Москва може да е атакувала тръбопроводите, за да окаже натиск върху ЕС, който е изправен пред високи цени на енергията преди зимата.

Полският евродепутат и бивш външен министър Радослав Шикорски намекна, че САЩ стоят зад инцидента, като им благодари в Twitter. Той отбеляза инцидента, като заяви, че Русия ще трябва да използва сухопътен газопровод, минаващ през Полша, ако иска да изпълни договорите си за доставка на газ с клиенти в Западна Европа. Служителят, който има връзки с елита на Вашингтон, по-късно изтри публикацията, като заяви, че е споделил лична теория за нарушенията в "Северен поток".
 
 
 
 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион