Свързани новини

20.07.2021 14:07

Замитането на италианския боклук в България

Видян 5433 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На една площадка в близост до ТЕЦ „Бобов дол”  в момента се намират останали 210 тона отпадъци от скандално известния  т.нар. „италиански боклук”, сочи журналистическо разследване на Валя Ахчиева за Биволъ.


Престоят на тези 210 тона  е нерегламентиран, защото, Нотификацията им е с изтекъл срок още в началото на месец юни, миналата година.


Кой в Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ разреши този италиански боклук да влезе в България?


Кой подписа Нотификацията за трансграничен превоз на италианската фирма „Вибеко”, за внос от Италия на 8 400 тона смесени отпадъци с код 19-12-12? И с това, всъщност разреши те да се изгарят в ТЕЦ „Бобов дол”, без да провери, отговаря ли централата на всички изисквания за изгаряне, според издаденото Комплексно разрешително от Изпълнителната агенция по околна среда /ИАОС/?


Или…може би е знаел, но под натиск е подписал Нотификацията?


Кой заместник-министър подписа още една Нотификация на италианската фирма „Вибеко” за трансграничен превоз на 9 000 тона смесени отпадъци, отново с код 19-12-12, за рециклиране в плевенската фирма „Феникс-Плевен”, без да провери, че този вид отпадъци не се рециклират, а и че в плевенската фирма няма такава техника за рециклиране?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 21.07.2021 09:17

    Григор Здравков - АнтиМафия на 20.08.2020 казва: h t t p : / / b i t . l y / 2Qj29az : 1.) Твърдата подкрепа за БКП+ГЕРБ-ШАЙКАТА с ДС-патриотарстващата СГАН в Б-ия от страна на Евро-бюрократите е защото последните като съучастници са затънали в корупционни практики около евросубсидиите за България! 2.) Зам. еко-министърът по вноса на боклук Николай Кънчев от ПП "ВМРО-БНД" по коалиционна БКП-политико-мафиотска целесъобразност умишлено не е разследван от "независимия" главен прокурор Иван Гешев и подчинените му! 3.) В балите с вносен италиански боклук се внасят и пратки с наркотици по приватизираните ДС+РУМНО контрабандно-шпионски канали през Албания, Косово, Македония, Сърбия, ... чрез оперативните агенти/служители на ДС-службите от ПП "ВМРО-БНД"!

  • 002 Д-р Хаус 20.07.2021 16:12

    А хореографчето-министър...Ревизоро пуска смешки, прави се на велик, и ни лук ял ни.....

  • 001 човешки боклук 20.07.2021 14:34

    в САЩ 45 хиляди смъртни случая три дни след ваксина, започва съдене Attorney Files Lawsuit Against CDC Based on "Sworn Declaration" from Whistleblower Claiming 45,000 Deaths are Reported to VAERS - All Within 3 Days of COVID-19 Shots

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.