Свързани новини

25.01.2022 17:31

Замът на БСП не знае, че РСМ е в НАТО, а е шеф на военната комисия в НС

Видян 4614 пъти | Коментари 6
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Комисията по отбрана в НС Атанас Зафиров, зам.-председател на БСП не знае кои са членовете на НАТО на Балканите, пролича от негово интервю пред БНР за кризата около Украйна и плановете за евентуално българско участие. Освен това, той неадекватно обяви, че позицията на премиера Кирил Петков по въпроса с нищо не ангажирала кабинета, което е тотален абсурд.


 


Коментарът на най-близкия съратник на Корнелия Нинова провокира разгромен отговор от страна на депуатата от ГЕРБ-СДС и зам.-шеф на същата комисия Христо Гаджев. “Понеже бях споменат в интервюто, си позволявам коментар”, написа той във Фейсбук.


 


“Има няколко неприемливи за мен акцента”, посочи депутатът. “Как така хем няма сили на НАТО в България, хем има допълнителни рутинни сили?”, запита още той в отговор на твърденята на Зафиров.
“Съюзническата подкрепа за мисии по еър полисинг не е нито рутинна, нито "бойна" мисия (това е мирновременна мисия на НАТО). Следователно има сили на НАТО в България (което е добре), противно на позицията на председателя на комисията”, напомни ГЕРБ-ерът.


 


“Силите на НАТО в България се ограничавали на два щаба, които имали по-скоро престижни функции. Това е унизително! Но пък показва отношението на управляващите към съюзниците ни”, допълни още той.


 


Голямо недоумение предизвика и факта, че Зафиров не знае кои са членовете на Алианса на Балканите. „Имало съвместни съоръжения с американците, които се ползвали от не НАТО-вски държави като Македония (член на НАТО от 2020) и Албания (член на НАТО от 2009)”, напомни му Гаджев.


 


“Министър-председателят Кирил Петков изразил лично мнение в НС. Това не било позиция на правителството. Това вече ме е срам да коментирам”, допълва още той.


 


“Толкова за капацитета на управляващите в отбраната по време на една от най-големите кризи в международната сигурност!”, заключи Гаджев.


 


Припомняме, че в края на м.г. 19 минути  уличи Зафиров в укриване на апартамент за 360 хил. евро или 704 хил лева в депутатските му имотни декларации. Тогава разкрихме как той си спретна ремонт в новото си жилище, по което е комшия с Вежди Рашидов в затворения комплекс за избрани Хилсайд, където е неговата галерия – мястото на обявяване на подкрепата на ГЕРБ за екскандидата за президент Анастас Герджиков. Проверката на 19’ във фирмата - инвеститор показа, че квадратът върви над 1500 евро в баровската обител.


 



Другото противоправно обстоятелство около протежето на Нинова е, че той продължава да бъде шеф в УС на фондация Дума (където спретна чистка на неудобните журналисти), което е абсолютно нарушение на закона за депутат.


 


 


Радостина Тонева


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 26.01.2022 14:32

    Тук коментарите са на хора от нивото на Зафиров,нищо ,че уж го критикуват.А пък-ако БСП е решила да изчезне с помощта на такива-дайте да не пречим.

  • 005 Anonimen 25.01.2022 20:30

    Неее те са слепи и алчни. За кокъла кака кури България ще изгори барабар с нас но тя и отрепките край нея да се доберат до държавната софра.Жалко защото всяка власт с комунисти завършва с катастрофа за нас.Примери Жан, Сергей, Орешко ...Безнадежни термити са.

  • 004 Anonimen 25.01.2022 20:26

    Тези от БКП=БСП не ги туряйте при хората които природата е наказала ! Те нямат общо с лъгането, краденето и взимането на влластта с оръжие в ръка.Сиреч убиването в името на облагодетелстването !Да увредени са от користоллюбие !

  • 003 Anonimen 25.01.2022 20:09

    ТОЯ ГЛИГАН ОСВЕН ПОД ПОЛАТА НА ИПЕКСОВА И ДА КРАДЕ ДРУГО ЕДВА ЛИ Е ЧУВАЛ.ПРОСТ, ПО-ПРОСТ, НАЙ-ПРОСТ.....ОПГ-ИМПЕКСОВА.ЖАЛНА НИ МАЙКА С ТИЯ НОМЕНКЛАТУРЧИЦИ.

  • 002 Тихомир Томов 25.01.2022 20:03

    Надяват се войната да се отложи за по-топло време, че цветята отвън са замръзнали !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и