Свързани новини

19.10.2020 09:24

Замъкът, отхапал незаконно от Витоша, е на Домусчиев: БанкерЪ

Видян 16587 пъти | Коментари 6
Гласували 4 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


ЧЕРНИ ОБЛАЦИ ОТКЪМ БОЯНА НАД КИРОВО ГНЕЗДО

Черни облаци са надвиснали над творческите проекти на Кирил Домусчиев. Както винаги, бурите над София идват откъм планината Витоша. В неговия случай, ако се вярва на запознати с най-актуалните движения по върховете, но на държавата, зараждането на тайфуна било откъм истинския Триъгълник на властта – не оня, на който хората протестират повече от 100 вечери. А той е в квартала на богатите Бояна. Информация за размишление.


 
Месеци наред пред обществото се разиграва спектакъл  -  законен ли е или не строежът в полите на Витоша, за  който информираха граждани и медии?
 Тези дни стана ясно, че на площ от 43 декара в подножието на планината ще се "роди“  жилищна сграда с два басейна, с паркинг и трафопост.
Информацията дойде от публикация във фейсбук  на  Люблена Папазова, която показа и снимки от строителната площадка:
„Блок на Витоша, в природния парк, на метри от любимата на туристите пътека Инж. Иванов в района на село Бистрица, местността Манастира, която вече стана известна… Направен е път, дърветата се секат непрекъснато, колите на работниците се качват все по-нагоре. .Според информационната табела става дума за жилищна сграда с паркинг и трафопост, подпорна стена не се споменава. Моля споделяйте, защото скоро дори на Черни връх ще вдигнат една кооперация”.
Общинският съветник от Демократична България  Тома Белев от Асоциацията на парковете пък обяви, че е нарушено правилото в закона за 500 м буфер от резервата и имотът е точно в тази зона, като е внесъл искане до министъра на околната среда за проверка и издаване на принудителна административна мярка за спиране на строежа за нарушаване на условията по екологичната оценка.
„Създалото се напрежение  провокира  интерес към регистъра на Направление Архитектура и градоустройство, от който стана ясно,  че разрешението за строеж е  издадено от главния архитект на Столичната община Здравко Здравков на 24 февруари тази година и е влязло в сила на 11 март.  Документът ясно формулира  какво точно ще се гради :  жилищна сграда, закрит и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Тервел 21.10.2020 08:42

    Тома Белев е некадърник, който на времето тотално съсипа Витоша. Не може да очакваме от този продажник да защитава интересите на софиянци и да опази любимата ни планина.

  • 005 Асен 21.10.2020 08:17

    Щом Тома Белев надига глас, явно пак е взел пари да се меша, но нищо не казва за имотите на неговите близки съратници.

  • 004 Киро 20.10.2020 20:52

    Абе верно как во стана с палатите на Прокопиев? Не се ли оказа и неговия нещо незаконен? ДА вземат и на Ицака да му ги проверят, нищо чудно и той да е в кюпа с измамниците.

  • 003 Тодор 20.10.2020 17:43

    Ролята на онзи престъпник Цветан Василев беше поета от Васил Божков! Когато поискаха да вкарат в затвора и Божков, неговите функции явно са прехвърлени на поредния олигарх - в случая Кирил Домусчиев! Само Иво Прокопиев не може да се докопа до някоя далавера и затова активира Христо Иванов да плюе по Борисов!

  • 002 Тихомир Томов 19.10.2020 17:52

    Факт е , че покрай корона истерията и затъмнението стават все повече в Европа нарушенията на Екологичното законодателство .......... у нас е постоянна величина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева