Свързани новини

27.04.2020 14:30

"Заля ме вълна от благодарност": венецуелка шие маски за съседите си в Бон

Видян 1611 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Мили съседи, шия защитни маски, които подарявам. Те са памучни и могат да се перат при температура от 60 градуса. Първите вече са раздадени, но готвя и нови модели - карирани, раирани и едноцветни в бяло, светлосиньо и каки. Можете да се свържете с мен и да ми кажете от колко маски се нуждаете.  Ако имате плат и ластици, с които да подкрепите акцията, ще ви бъда благодарна. Просто ги оставете до кутията с маските."

Обявата на Мария е от платформата за междусъседски контакти nebenan, предназначена за обмен на информация и услуги, предаде DW.

Коя е Мария?

Тя е от Венецуела, пристигнала в Германия преди 21 години, за да продължи образованието си. Любовта станала причина да остане, за което ни най-малко не съжалява. И е пълна с желание да помага на съседите си с каквото може, защото смята, че този вид контакти са изключително важни.

Още от самото начало акцията ѝ се натъква на огромно одобрение от страна на околните. Получава много благодарности в момент, в който защитните маски все още не се намират лесно и търсенето превишава предлагането. „Thank you", „Magnifique" - така я посрещат. Или с: „Мила Мария, именно такива би трябвало да бъдат съседските отношения - да даваш и да взимаш: заедно сме силни! За всички нас коронавирусът не е шега, искаме да живеем, не да умрем. И да помагаме на другите. Много ти благодаря!“.

Как се стига до тази добра идея?


Мария Хайме: В началото на март бях във Венецуела, когато там бе въведено извънредно положение заради коронавируса. В този момент видях, че всички, дори и най-бедните хора, сложиха маски и се попитах – откъде ли са ги взели? Когато се върнах в Германия, установих, че тук никой не носи маски, а свекърва ми и свекърът искаха, но по аптеките трудно се намираха. Аз разполагах с време, мога и да шия и… така започнах. След това реших да проверя и дали някой друг няма нужда от маски - така се стигна до обявата, като изобщо не бях сигурна, че ще бъде проявен интерес. А стана точно обратното, вероятно защото


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено