„Това НС ще остане като парламент на хартията, на промените в Изборния кодекс, с които се узакониха законовите злоупотреби“, заяви на свой ред лидерът на ПГ на ПП Андрей Гюров. „Предстои ни да посочим цели, да знаем къде отиваме и какви са стъпките за тях“, каза още той.

Свързани новини

02.02.2023 16:20

Закриха 48-ото НС с прощални декларации

Видян 608 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Краят на този парламент е бил очакван и предизвестен", заяви шефът на 48-ото НС Вежди Рашидов в последния ден на депутатите от този състав. "Аз знам, че в политиката посрещат с цветя и изпращат с камъни. Знам, че всеки от нас ще плати тази цена, но ние сме длъжни да запазим мечтите си, да потиснем страстите, да забравим за сметките и да помислим какво остава след нас", каза той и изрази надежда, че "утрото е по-мъдро от вечерта".


На финала на 48-ото НС партиите излязоха със заключителни декларации.  В последното си изказване от трибуната на парламента шефът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова напомни за  опита да  се състави редовно правителство начело с проф. Николай Габровски. "Липсваше достатъчно политическа смелост, за да се поеме отговорността за управлението на страната", каза Атанасова. Тя подчерта, че „без ГЕРБ няма изход от политическата криза”.


„Това НС ще остане като парламент на хартията, на промените в Изборния кодекс, с които се узакониха законовите злоупотреби“, заяви на свой ред лидерът на ПГ на ПП Андрей Гюров. „Предстои ни да посочим цели, да знаем къде отиваме и какви са стъпките за тях“, каза още той.
„Няма как да сме равнодушни с поредния неуспех да се реши политическата криза. Такава криза най-новата ни история не помни. В същото време можем да погледнем на тази криза като възможност да видим поуките и да направим правилния избор по пътя“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.


„В началото на 48-то НС се дадоха заявки за постигането на консенсус - днес е добре всеки честно да оцени своите действия, дали е направил всичко, за да има кабинет. Гражданите искаха работещо правителство и това не успя, поради липсата на диалог, поради личните партийни интереси на депутатите“, каза още той.
Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов определи предстоящите избори като нов шанс за България. „Приветстваме възможността за пети поправителен изпит. Все пак това НС прие две знакови решения - предоговаряне на ПВУ в сектора Енергетика, както и ясното заставане зад националната кауза и защитата на българския народ в РСМ“, заяви той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тошко Йорданов

ГЕРБ оставиха ППДБ да си играят на юристи: Тошко Йорданов

 „Изборът на служебен премиер беше една ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“