Свързани новини

14.03.2018 09:36

Захариева: Ние не сме дали малко на Русия, а не изискваме благодарност всеки ден

Видян 1586 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имам няколко колеги външни министри, които преди това са били правосъдни. Това, което е много важно и което се потвърди, е, че Румъния ще подкрепя българският приоритет за Западните Балкани и ще запази този фокус и по време на своето европредседателство. Много пъти сме обявявали, че този приоритет за Западните Балкани не е само за 6 месеца, а е дългосрочен приоритет. Това каза външният ни министър Екатерина Захариева в сутрешния блок на БНТ.


Гърция като една от най-старите членки на ЕС, Румъния и ние като едни от най-новите. Сигурни сме, че имаме какво да споделим. 54-та година е първият Дунав мост на Русе. Очевидно е, че е належащо строителството на втори мост. Беше ми зададен такъв въпрос и от румънска медия. Надявам се да не отнеме 50-60 години изграждането на друг мост, срамота е, коментира още Захариева.


Част от българският бизнес се притесняваше, че хората ще предпочитат на ходят на море в Гърция след строежа на АМ "Струма", но също така и гърците се отвориха да идват на море у нас. Така че добрата инфраструктура носи бизнес и ползи и на двете страни, каза още тя.


Ердоган изброи много балкански държави, не само Кърджали. Нашата душа също може да бъде доста широка. Границите са се местели, на Балканите особено интензивно. Фактът е обаче, че границите са такива каквито се. Не мисля, че такава реторика е много конструктивна. По добре е да се въздържаме от такива нещо, допълни Захариева.


Не е приятно да се държи такъв тон в която и да е българска институция. Мисля, че е редно както винаги сме благодарили на Русия, да сме благодарни на всички други страни, които са допринесли за българското Освобождение. Избори има в Русия, особената интензивност предполагам е свързана с това. Ние не сме дали малко на Русия, дали сме им азбуката. а не изискваме всеки ден благодарност за това, не изискваме да не се благодари на други държави. Стремим се да имаме добри отношения, ясна е историческата ни връзка с Русия, каза Захариева по повод думите на руския патриарх Кирил към президента Радев на 3 март.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но