Свързани новини

19.10.2021 16:00

Задължителен сертификат на закрито

Видян 6140 пъти | Коментари 15
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В България влизат в сила нови ограничителни мерки заради скока в броя на положителните К19 проби и високата смъртност. Те бяха представени на пресконференция от служебния здравен министър Стойчо Кацаров и зам.-министър д-р Александър Златанов. От четвъртък и през следващите две седмици задължителен ще бъде сертификат за почти всички дейности на закрито. Такъв документ се издава срещу завършен цикъл на ваксинация, установено с PCR боледуване или тест срещу коронавирус, направен до 72 ч.



"Въвежда се изискване за зелен сертификат - завършен цикъл на ваксинация, преболедуване, наличие на ПСР тест в рамките на 72 часа или антигенен в рамките на 48 часа, за всички кина, театри, циркови представления, музеи, галерии, магазини тип мол, магазини над 300 кв. метра, фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни, заведенията за хранене, хотелите. Пазарите на открито трябва да спазват всички противоепидемични мерки", обясни Кацаров.



Не се налага сертификат за ползване на административни услуги. На този етап не се въвежда изискването за преподавателите в училището. Няма да се изисква сертификат за обществения транспорт, аптеките, хранителните магазини и банките. „Преустановяват се свижданията в лечебните заведения”, посочи още Кацаров.



Преустановява се провеждането на колективните спортове на закрито, с изключение на тренировки и състезания на картотекирани състезатели към лицензирани федерации. Не се допуска публика при


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 010 Втори мандата на куково лято!!! 19.10.2021 20:07

    Радев, триморецо, Стойчо ти изяде втория мандат! Действията на този некадърник се пишат на твоя задник!

  • 009 Anonimen 19.10.2021 18:50

    а Относно смъртността лесно ,може да се погледне в сайта на НСИ каква е била през изминалите години преди да се измисли ковида и да се види,че сега даже е по-малка.Да не говорим,че изчезнаха всички други респираторни заболявания. Сега всичко се пише коронавирус.

  • 008 Anonimen 19.10.2021 18:49

    Радев, Стойчо те изработи заради частната болница в Казичане

  • 007 Anonimen 19.10.2021 17:38

    учените са направили проучване, публикувано в научно списание по епидемиология, от което става ясно, че колкото повече са ваксинираните, толкова по-голяма смъртност има в Европа и сащ от ковид - но те не знаят езици и не четат, само лъжат и крадат, а сега искат да ни избият псевдоекспертите. A new study published in the European Journal of Epidemiology found that "countries with higher percentage of population fully vaccinated have higher COVID-19 cases per 1 million people. ikewise, in the U.S. the counties with the highest vaccination rates have the highest incidents of COVID-19 cases. COVID-19 vaccines not only offer no benefits, they are killing and injuring people, which is why so many dissenting doctors and scientists today call them "bioweapons."

  • 006 Anonimen 19.10.2021 17:29

    трябва на онова курве да се изразходват фалшивите тестове, защото важат до нова година

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв