Свързани новини

19.10.2021 16:00

Задължителен сертификат на закрито

Видян 6139 пъти | Коментари 15
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В България влизат в сила нови ограничителни мерки заради скока в броя на положителните К19 проби и високата смъртност. Те бяха представени на пресконференция от служебния здравен министър Стойчо Кацаров и зам.-министър д-р Александър Златанов. От четвъртък и през следващите две седмици задължителен ще бъде сертификат за почти всички дейности на закрито. Такъв документ се издава срещу завършен цикъл на ваксинация, установено с PCR боледуване или тест срещу коронавирус, направен до 72 ч.



"Въвежда се изискване за зелен сертификат - завършен цикъл на ваксинация, преболедуване, наличие на ПСР тест в рамките на 72 часа или антигенен в рамките на 48 часа, за всички кина, театри, циркови представления, музеи, галерии, магазини тип мол, магазини над 300 кв. метра, фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни, заведенията за хранене, хотелите. Пазарите на открито трябва да спазват всички противоепидемични мерки", обясни Кацаров.



Не се налага сертификат за ползване на административни услуги. На този етап не се въвежда изискването за преподавателите в училището. Няма да се изисква сертификат за обществения транспорт, аптеките, хранителните магазини и банките. „Преустановяват се свижданията в лечебните заведения”, посочи още Кацаров.



Преустановява се провеждането на колективните спортове на закрито, с изключение на тренировки и състезания на картотекирани състезатели към лицензирани федерации. Не се допуска публика при


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 015 Anonimen 20.10.2021 09:37

    Хората по целият свят на улицата,протестират,бият се с полицията,борят се по всякаква форма,водят се дела срещу държави и тиранията им,ТУК САМО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.ИДИОТИ СМЕ НИЕ И ТОВА СИ Е>

  • 014 Anonimen 19.10.2021 21:57

    Кацаров няма право да издава подобна заповед за задължително ваксиниране докато не се учреди държавен фонд за обезщетение при смърт или инвалидизация както е в САЩ. Освен това Байдън сега хитро не е издал писмена, а само устна заповед за поголовна ваксинация и както е с деменция никой не може да го осъди, за разлика от дупнишкото недоразумение.

  • 013 Anonimen 19.10.2021 21:34

    Слушай ся кацар, бидонов, БУРЕ-вестников! Ако поискате ТАКЪВ сертификат, ще ви начукаме ОБРЪЧИТЕ! Ай, ЧУПка, подлоги.

  • 012 Не е виц, а жалка родна картинка 19.10.2021 20:16

    "Доц. Кунчев е отличен от гилдията за „Лекар на Годината 2021“. Главният държавен здравен инспектор, който днес празнува и своя рожден ден, ще получи най-високото отличие на лекарската гилдия в идните дни."

  • 011 Изборите на закрито ли са? 19.10.2021 20:10

    Да си направя тест, за да гласувам за идиоти като Кацарски и Радев? Не, благодаря, ресто - не струва!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей