На Борел не е забранено да влиза в страната, но Министерството на външните работи не възнамерява да го приеме на официално посещение заради статията, която той публикува в Project Syndicate миналата седмица.

Свързани новини

18.03.2023 07:46

Забраниха на Борел да посещава държавни институции в Израел

Видян 1704 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Израел няма да позволи на ръководителя на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел да направи официално посещение в страната в знак на протест срещу коментарите му, в които той приравнява жертвите на палестинския терор с тези, убити от ЦАХАЛ, съобщи jpost.com.

Коментарите са "възмутителни", заяви израелски служител пред The Jerusalem Post, потвърждавайки доклад, публикуван за първи път по армейското радио в сряда сутринта.

На Борел не е забранено да влиза в страната, но Министерството на външните работи не възнамерява да го приеме на официално посещение заради статията, която той публикува в Project Syndicate миналата седмица.


Израел и ЕС имат тясно търговско партньорство, като еврейската държава често получава същия достъп до много програми и изследователски проекти на ЕС, какъвто се предоставя на държавите членки.


Ръководният орган на ЕС в Брюксел обаче отдавна е в обтегнати отношения с Израел поради различията в политиките им по отношение на израелско-палестинския конфликт. Напрежението във връзка с този конфликт, особено по отношение на израелската заселническа дейност, попречи на свикването на Съвета за асоцииране ЕС-Израел в продължение на десетилетие. Тя беше подновена от бившия министър-председател Яир Лапид през октомври 2022 г. , след като той потвърди ангажимента на Израел за разрешаване на конфликта с две държави на Общото събрание на ООН през септември.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв