Свързани новини

17.07.2014 17:54

Забраниха 19’ в МЗХ и ДФЗ след истината за Насо Мафията

Видян 3807 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Насо Мафията се оказа страшна сила. След толкова факти, изнасяни от 19’ за нелепиците в работата на земеделското министерство през последната половин година, когато милиард европари са заплашени да бъдат изгубени от България, досега не бяха забранявали най-свободния вестник на територията на ведомството. Е, това вече е минало. От вчера никой няма право да внася и да чете 19’ в сградите на Министерството на земеделието и храните и на Държавния фонд Земеделие, където 6 години всяка сутрин стотици чиновници четат истината. А явно тя боли онези, на които не е удобна.


Преди да напомним още веднъж кой е Насо Мафията, братчето на депутатката от БСП Ваня Добрева и мъжката секретарка на Ивайло Тодоров, около който се върти агрооктопод с 60 пипала – фирми, да дадем нов бърз факт. Кой вкарва на тази работа Насо Мафията, след като Тройната коалиция пада от власт и преди при връщането й той да бъде назначен за парламентарен секретар на МЗХ? Ами другарят Румен Овчаров, наричан още Дългият инкасатор. С помощта на другаря Жельо Бойчев – мьекащият като за световно представител на софийското БСП и по съвместителство народен представител още 2 седмици.


Известният сред приятелите си като Насо Мафията брат на червената депутатка Ваня Добрева е получил знаковия прякор на шега, поради увлечението си по героите от обичаните романи на тази тематика, още като ученик в столичното 7-о училище.


На 9 март тази година 19 минути писа, че агрооктопод с 60 фирми – пипала иска да вземе след евровота или поста ни министър на земеделието, или поне директорското място на държавния фонд.


Глава на този приятелски и бизнес кръг е Ивайло Тодоров, чиито сътрудници в частната му компания са били и заместничката на бившия министър Найденов – Светла Боянова, и досегашният парламентарен секретар на министерството на земедилето и нов директор на ДФЗ Атанас Добрев – Насо Мафията. От същия кръг е и Кънчо Кънчев – шеф на кабинета на министър Греков. Напомняме, че два проекта за общо 658 800 лв., включително консултирането на управлението на Програмата за развитие на селските райони при Найденов и Боянова, са поверени на фирма на майката на Кънчо Кънчев, която иначе е над 60-годишна магазинерка.


Агрооктоподът има около 60 пипала – фирми, които са затегнали консултантски обръч около милиардите европари в бранша. Част от тях е и медията - списание Агрозона. Тя е сред малкото, но проверени получатели на помощ от Фондация Америка за България. Не е тайна, че само медии и лица от кръга Капитал на Иво Прокопиев, получават огромни суми от тази лобистка организация с благотворителна фасада.


Напомняме на поредните самозабравили се властници, че случай на забрана на 19’ вече е имало. Симеон Дянков наложи цензура върху най-свободния вестник в България, или единствения свободен, и само 2 месеца по-късно бе уволнен като веципремиер и финансов министър. А прякора Мозъка, който сложихме на депутата Лъчезар Иванов стана всенародна смешка. Човек предупреден, наполовина е спасен.


В следващите броеве ще научите кой в Земеделското министерство иска 30% връщане от парите, които „дава” по проекти, кой на кого е обещал да му дава по милион на месец и други интригуващи истории. Да се знае!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на