"Ние сме най-важният клиент на Русия", заяви Жозеп Борел във вторник, когато пристигна за втория ден от специалното заседание на Европейския съвет, посветено на Русия.

Свързани новини

31.05.2022 12:12

Забраната на ЕС за руски петрол ще намали ресурсите на Москва за подхранване на нейната "военна машина", казва висш дипломат

Видян 2091 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Забраната на Европейския съюз за внос на петрол ще намали финансовите средства, които Русия може да изразходва за войната в Украйна, заяви главният дипломат на блока.




В понеделник лидерите на ЕС се споразумяха да забранят вноса на 90% от руския петрол до края на тази година като част от нов пакет санкции срещу Москва. Вносът по тръбопроводи ще бъде освободен от санкциите, предаде CNN.




"Ние сме най-важният клиент на Русия", заяви Жозеп Борел във вторник, когато пристигна за втория ден от специалното заседание на Европейския съвет, посветено на Русия.




"Със сигурност не можем да попречим на Русия да продаде петрола си на някой друг. Ние не сме толкова силни, но сме най-важният клиент за Русия", каза той.

"Целта е руснаците да получат по-малко ресурси, по-малко финансови средства, с които да захранват военната си машина. И това със сигурност ще се случи", добави той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 31.05.2022 22:29

    Ми като не го купи ЕС-то, ще го купят индусите и чинковете, и то на далавера, а ЕС-то ще духа таратора. Държавите нямат приятели, имат интереси.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.