Свързани новини

04.07.2017 15:47

За първите 6 месеца Сoфия отчита 12 млн. лв. ръст на приходите

Видян 1270 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

361 млн. лв. (57,6% от годишния план) са собствените приходи на Столичната община от местни данъци и такси през първото полугодие на тази година, сочат предварителните данни на Дирекция Общински приходи. Това е с 12 млн. лв. повече в сравнение със същия период на 2016 г.


Като данък сгради в хазната са внесени 71 млн. лв. или 69,2% от годишния план за изпълнение на бюджета. При налозите върху превозните средства за първите 6 месеца приходите са общо 61 млн. лв. От такса битови отпадъци са постъпили 122, 4 млн. лв., което е с над 722 000 лв. повече от същия период на миналата година. Общо неданъчните приходи (такси, лихви, глоби, наеми и продажби) по предварителни данни са 178, 7 млн. лв.


19’ припомня, че на 30 юни изтече крайният срок за плащане на първата вноска за данък сгради и МПС и на втората вноска за такса смет. Инспекторите отчитат, че по-голямата част от собствениците в София спазват сроковете за издължаване към местната хазна. Тези, които са пропуснали да направят това трябва да знаят, че върху дължимите суми вече е започнало начисляването на лихви.


Само на 30 юни в районните данъчни служби в София са внесени общо 4,914 млн. лв. от местни данъци и такси.


В район Лозенец гражданите са платили 500 000 лв., в Младост - 600 000 лв., Витоша - 300 000 лв., Триадица и Средец - общо 758 000 лв., Оборище - 200 000 лв. и т.н.


Плащане на местни данъци и такси може да бъде направено във всеки един от 22 районни отдела на дирекция Общински приходи, независимо от адреса на недвижимата собственост. Всички каси разполагат с ПОС устройства. Софиянци могат да се издължат и по банков път или чрез други финансови институции. Най-удобно е плащането да бъде направено онлайн през електронната страница на общината https://www.sofia.bg/reference-for-commitments-and-payments


За да получите ПИН-код, с който да правите справки или да плащате местните си данъци е необходимо да представите документ за самоличност в някоя от районните данъчни служби, напомнят от Столичната община.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог