Свързани новини

03.11.2020 10:05

За първи път здравеопазването ще има над 6 млрд. ресурс: Ананиев

Видян 1247 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Един от приоритетите на правителството за следващата година е здравеопазването . За първи път то ще има над 6 млрд. ресурс. Има конкретни цели и приоритети, които преследваме". Това заяви в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия финансовият министър Кирил Ананиев.


"Ако бюджетът е предизборен нямаше да продължим реформите, които сме заложили. Ние правим фискалните баланси така, че след пандемията отново да се върнем в целевите нива на дефицит, които сме преследвали предходните години", добави той.


Бившият здравен министър коментира и актуалната медицинска обстановка у нас.


„Още обявяването на извънредното положение издадох заповед, с която определих 180 болници, които да лекуват и наблюдават заразени с COVID-19. Легловата база не може да изчезне. Става въпрос само за организация. Издадох и втора заповед, с която задължих директорите на местните РЗИ да създадат организация – болници, легла и медицински персонал на базата на регионалните потребности", каза Ананиев.


„Всеки един директор на лечебно заведение носи отговорност за политиката в болницата. Всяка негова стъпка, която не отговаря на ситуацията трябва да бъде осъдителна", добави финансовият министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 03.11.2020 10:17

    Този пенсионер трябва да бъде сериозно разследван за всичките му безумия като министър на МЗ и сега като министър на МФ. Десетките милиарди, които той и шефа му щедро раздават потъват някъде без никакъв резултат за обществото, което хем страда хем ще плаща с поколения

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.