Свързани новини

14.06.2021 17:40

За Кьовеши спецправосъдието е излишно: Я. Стоилов

Видян 3031 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„От България има постъпили редица сигнали към Европейската прокуратура, но може би тепърва ще стават ясни тези, които заслужават по-голямо внимание“, заяви пред Nova служебният правосъден министър Янаки Стоилов. Коментарът му дойде във връзка с отминалото посещение у нас на обвинител №1 в ЕС Лаура Кьовеши. Напомняме, че тя пристига в София по своя инициатива, а България е първата държава, която европрокурорът избира да посети броени дни след старта на институцията.
„Това, което Кьовеши очаква, е да има сътрудничество освен с прокуратурата, но и с други органи у нас, включително с такива от системата на МВР, което за мен е правилно“, отбеляза Стоилов.
„Обсъдихме и други теми, които засягат правната ни система, например за специализираното правосъдие. Става ясно, че то е повече политически, отколкото юридически въпрос, говоря като решение на въпроса“, каза още той.
“Kонстатация на Кьовеши е, че специализираното правосъдие е излишно”, посочи Стоилов. По думите дали ще го има изобщо, зависи повече от предложението на министъра на правосъдието, на правителството и на НС. Припомняме, че още при встъпването си в длъжност той обяви, че „трябва задълбочен преглед на десетгодишната дейност на спецсъда и главно на резултатите от него“. На свой ред ВСС прие критериите за анализ на дейността на органа.
Стоилов отбеляза като резултат от идването на Кьовеши това, че ще стартира бързо процедурата за попълване на останалите 6 от 10 места за кандидатури на български европейски прокурори, които не бяха одобрени. По-рано обвинител №1 в ЕС лично отхвърли 60% от претендентите ни по квотата.
„Другото важно, за което стана дума – Кьовеши изрично заяви, че се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни