“Гласувам за бъдещето на България”. Това заяви лидерът на “Български възход” Стефан Янев, след като упражни правото си на глас в неделя.

Свързани новини

02.10.2022 18:30

За какво гласуваха политическите лидери в държавата

Видян 1822 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерите в държавата упражниха правото си на глас в неделния изборен ден. Всички те призоваха българските граждани да отидат до урните.


„На България ѝ трябва управление - истинско, смело, реформаторско, което да направи скок в развитието на страната. За това гласувах днес”, каза съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов, минути след като упражни правото си на вот в неделя.


Според него след година - две може да бъдем в много по-добро положение, но за целта „трябва отговорност и последователност”.


Иванов призова всички български граждани да отидат до урните в днешния изборен ден, защото „тази стагнация не може да продължава”.


Почетният председател на ДПС Ахмед Доган упражни правото си на глас още в 8 ч. сутринта. Той по традиция бе един от първите, които отидоха до урните. "Гласувах за бъдещето на България", каза той.


“Гласувам за бъдещето на България”. Това заяви лидерът на “Български възход” Стефан Янев, след като упражни правото си на глас в неделя.  


Той посочи като “червени линии” българските национални интереси. “Те могат да бъдат дефинирани в 3 основни стълба - сигурност, справедливост, благоденствие. Това са основни структурни неща, които регламентират фундамента на обществото”, поясни Янев. 


Той бе категоричен, че ще води преговори с всички партии и изрази надежда за “максимален резултат” на вота. “Всеки, който ни подкрепи е добре дошъл”, каза още Янев и отправи призив към гражданите да гласуват за своето бъдеще. 


"При всички положения резултатите ще бъдат доста по-различни от тези, които ни обясняваха че ще бъдат през последния месец социолозите. Днес вече няма никакво значение какво казват социолозите. От значение е само какво ще каже българският народ". Това заяви лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов, след като упражни правото си на глас.


Той беше категоричен, че след вота няма да влиза в коалиции. „Можем да влезем в коалиция само с хората, с които се срещнах по пътя, идвайки да гласувам. Два са пътищата пред България. Или ще променим кардинално своя път на развитие и ще имаме шанс за оцеляване. Или Бог да пази България, ако продължим по същия пък като през последните 30 години”, посочи Костадинов.


„Единственото правителство, което ще подкрепим, е кабинет с мандата на „Възраждане”, категоричен беше лидерът на партията.


Гласувах за сигурност и спокойствие във всеки български дом, за стабилно управление, което от утре да отвори мощен социално-икономически щит пред кризата. Гласувах за повишаване на доходите, за развитие на икономиката, което да гарантира просперитет на България. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като упражни правото си на вот.


По думите ѝ хората трябва да знаят, че в трудните моменти няма да бъдат изоставени от държавата. "Гласувах за ред, правила, за това законът да е еднакъв за всички. Да има справедливост. Очаквам да сме в следващото управление. Силна социална партия ще помогне да преминем по-леко през кризата. Ние го доказахме в предишното управление", смята тя. 


Според нея с ГЕРБ и ДПС коалиция е невъзможна. "Имаме 10 мерки за първите 100 дни за овладяване на инфлацията и повишаване на доходите. Искаме да стабилизираме икономиката", обяви още Нинова.


"България има нужда от сигурност и стабилност. Трябва да възстановим нормалността, диалога, който отсъства повече от дисетилетия, трябва да възстановим и демокрацията", това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който даде своя вот в Кърджали.


"В България не бива в 21 век, 2022 година, българските граждани да ги третираме като престъпници, докато презумпцията за невинност действа. Не може една група от граждани да ги третираме едва ли не за престъпници. Затова в България има нужда да възстановим демокрацията, да осмислим демокрацията, да разберем смисъла на понятието демокрация, да възстановим нормалността, да възстановим диалога, да осмислим понятието диалог и нормалност в политиката. За да има стабилност, за да има стабилно управление, за да има сигурност. Има множество кризи", смята той.


„Към момента, от началото на изборния ден, няма данни за сериозни престъпления. Нашите служители работят


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 03.10.2022 12:28

    Изобщо няма никакво значение за какво гласуват политическите ни марионетки и слуги на външни интереси, важното е, че НАРОДА /не/гласува против тях! Крайно време е да го осъзнаят

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат