Свързани новини

16.12.2020 17:00

За 35% България е заслужено 111-а по свобода на медиите: Тренд

Видян 1117 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повече от половината българите определят като заслужено 111-ото място, което страната ни заема по свобода на медиите в класацията на „Репортери без граници“. Това сочат резултатите от национално представително проучване, проведено през ноември от близкия до властта изследователски център „Тренд“ по поръчка на Медийната програма за Югоизточна Европа на фондация „Конрад Аденауер“, предаде БНР.


Проучването отразява нагласите на българските граждани по теми, свързани с медиите в настоящата политическа и здравна ситуация.


Тридесет и пет процента от анкетираните отговарят, че 111-ото място за България е напълно заслужено, 21% - по-скоро заслужено, а 18 на сто казват, че е незаслужено, обяви политологът и съосновател на изследователски център „Тренд“ Димитър Ганев.


„Тези високи дялове на тези, които смятат, че това ниско място в класацията на „Репортери без граница“ е заслужено за България, по-скоро издава ниското доверие на българите в медиите като цяло“, коментира той.


В отговор на въпроса как събитията през 2020 година промениха доверието към журналистическата работа в България, 29% декларират, че имат по-ниско доверие, а 8 на сто - по-високо.


По-голямата част от анкетираните се информират от частните телевизионни канали. 61% отговарят, че използват тези канали за новини относно настоящата здравна криза. Данните показват сходни нива и когато става въпрос за актуална информация по политически събития. Частните телевизии са следвани от обществената БНТ (46%), социалните мрежи (37%) и новинарските интернет портали (31%). Радиостанциите играят по-малка роля като използван източник на информация.


17 на сто от анкетираните имат най-високо доверие в Българското национално радио. В частните телевизии доверието е 54 на сто, 38 на сто в Българската национална телевизия, а 31% - в социалните мрежи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тошко Йорданов

ГЕРБ оставиха ППДБ да си играят на юристи: Тошко Йорданов

 „Изборът на служебен премиер беше една ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а