Свързани новини

22.07.2021 16:07

ВСС не разгледа искането за отстраняване на Гешев

Видян 1877 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След 7 часа дебати Висшият съдебен съвет (ВСС) намери за неправомерна самата процедура по отстраняването на главния прокурор, като гласува да я остави "без разглеждане".


"За" това да се отклони процедурата гласуваха 12 членове на ВСС, а 8 бяха против.


"Фактите, които се изнасят, не дават основание за отстраняване на главния прокурор", заяви говорителят на ВСС Боян Магдалинчев.


В края на дискусията и преди самото гласуване главният прокурор Иван Гешев отново повтори тезата си, че предложението за отстраняването му, внесена от Янаки Стоилов е "правно нищо", а 3/4 от дебата се градил върху политически аргументи и медийни публикации.


Акцията в президентството също така била напълно законна и легитимна и не ставало дума за "нахлуване". За акцията били издадени две напълно законни разрешенияа а нито институцията президентство, нито проверяваните лица имали имунитет. "Ние като българи трябва да разберем - има ли недосегаеми лица в България? И ако има, то, г-н Стоилов, може да инициирате такова законодателство, че да бъде даден имунитет на тези лица и да не се занимаваме с тези въпроси", подчерта Гешев.


"Надявам се днешната дискусия да се допринесла за развитието на правото, защото тя се води за първи път, а законовата уредба е неизчерпателна и вероятно недостатъчно ясна в някои от въпросите, които се налага да обсъждаме тук", изрази надежда Стоилов.


"Темата непременно ще има продължение, било то и извън ВСС - с мое или без мое участие тя ще продължи да занимава обществото", категоричен бе той, който като служебен премиер внесе искането, мотивирано с доклад направен също от служебния вътрешен министър Бойко Рашков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 23.07.2021 10:24

    Скъпоплатени мафиоти и корумпирани престъпници! Незабавно изритване от държавната ясла и нови морални и неопетнени от ОПГ-хунтата магистрати. Незабавно разкриване на тайните сметки от рушвети, комисионни и рекети на ментемагистратите

  • 001 Anonimen 22.07.2021 17:05

    Достигна се наглият връх на престъпната съдебна система ! Корупцията и мафията са овладели законите, остава надеждата в смяна на Конституцията чрез избори за ВНС ! България за момента е без шанс за смяна на системата ! Не е лошо да вземем примери от САЩ, нали все те са в устата на герберастите, а и им наплатиха милиарди напред за скици на остарели хвърчила, така, че нека да върнем смъртното наказание и да осъждаме политици, съдии и прокурори с по няколко доживотни без право на замяна, след като не можем да им изземем имуществото поне да не могат те да го харчат, съвсем логично е и заслужено !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци