Това предлага законопроект на ГЕРБ за изменение и допълнение на Закона за обявяване на комунистическия режим в Република България за престъпен.

Свързани новини

02.12.2022 18:00

Всички общини и училища да сложат табели с надпис, че комунистическият режим и БКП са незаконни: ГЕРБ

Видян 809 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички общини, училища, сгради на държавни институции да сложат табели с надпис, че комунистическият режим и БКП са незаконни, и да премахнат всички техни символи. В противен случай, шефовете на учрежденията да получават глоба в размер на една заплата.

Това предлага законопроект на ГЕРБ за изменение и допълнение на Закона за обявяване на комунистическия режим в Република България за престъпен.

"Комунистическият режим в България (09.09.1944 - 19.11.1989) и дейността на БКП се обявяват за престъпни със закон, приет от 38-ото Народно събрание" е текстът, който трябва да бъде изписан на табелите. Те трябва да бъдат окачени на "фасадите или на видно място във всички обществени сгради, в които се помещават държавни органи, териториалните им звена, органите на местно самоуправление, културни институции, образователни центрове, училища и университети", гласи текстът на законопроекта.

Символите, които следва да бъдат премахнати, са такива, които възхваляват комунизма, комунистическия режим, БКП и нейните ръководители. В противен случай шефовете на учрежденията ще бъдат глобявани с една брутна заплата. При следващи нарушения глобата ще бъде двойна. За това ще следи петчленна комисия.

След демонтирането им, те могат да бъдат предоставяни на Музея на социалистическото изкуство. Срокът за демонтаж е един месец от приемането на закона, който предстои да бъде гласуван от депутатите.

По-рано през ноември подобно предложение бе направено и от "Демократична България".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 нагли и престъпни 02.12.2022 21:03

    Това по-скоро се отнаса за предложителите ГЕРБ, защото освен, че са пълни невежи за факта, че комунизъм в България не е имало, а техния шеф мутробандит Боко е спал с червената си книжка и трудно се е разделил с нея, са и партийната шайка, която 12 г окраде бълг.народ със стотици милиарди еврофондове и бюджет

  • 002 мЪ я сиктир! 02.12.2022 21:02

    Ни думайте! И кой го предлага това - отроците на кЪманязи и ДеСари! Да го кажа аз, може. Двамата братя на баща ми са били в Белене, тати работеше в каменна кариера, чудя се как ме пуснаха да уча в езикова гимназия, сигурно не са вярвали, че вляза. Но. Аз такава простащина никога не мога да измъдря, kill me!

  • 001 Че Гевара 02.12.2022 20:13

    Ще им повярвам, ако предложителите си пирографират табелите на челата, а тези, които нямат чела - на тлъстите задници!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей