Калина Константинова заяви чрез видеообръщение в началото на тази седмица, че украинските бежанци, настанени в хотелите по българското Черноморие, които няма къде да отидат след 31 май, ще бъдат временно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.

Свързани новини

01.06.2022 11:24

Всички искат оставката на Калина Константинова заради бежанците: ГЕРБ-СДС

Видян 2164 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Всички искат оставката на Калина Константинова”, заяви от трибуната на НС депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков. Коментарът му е във връзка изказването на вицепремиера по ефективно управление за бежанците от Украйна.



Напомняме, че Константинова заяви чрез видеообръщение в началото на тази седмица, че украинците, настанени в хотелите по българското Черноморие, които няма къде да отидат след 31 май, ще бъдат временно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.



"Докато дойде нейната оставка, ние, народните представители от ГЕРБ-СДС, искаме г-жа Константинова да продължава да идва тук и да стои на тази трибуна”, допълни Чолаков.



Той настоя в Комисията по правата на гражданите да бъде извикан шефът на Агенцията за бежанците, „за да я попитаме, според нея, украинците хора ли са и имат ли права, включително на временна закрила”.



Припомняме също, че през 2019г. ГЕРБ-3 даде 10 млн. лв. от парите на данъкоплатците именно за въпросните бежански центрове.




Сега украинците се оплакаха, че изпитват дискомфорт в новите условия, които видимо се отличават от хотелите, в които бяха настанени преди това.
“Стоим твърдо зад вицепремиера", заяви шефът на ПГ на Продължаваме промяната Андрей Гюров, който не оприличи изявлението на Константинова като скандал.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.