Целта на измененията е да се облекчи административната тежест върху гражданите, като им се спести необходимостта лично да подават заявление за издаване на свидетелство за съдимост в бюрата по съдимост.

Свързани новини

26.07.2022 18:02

Всеки с електронен подпис ще може да получи е-свидетелство за съдимост

Видян 1315 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всеки български гражданин, без значение къде е роден, ще може да заяви и да получи електронно свидетелство за съдимост, включително ако е осъждан или реабилитиран. Единственото условие за това е да разполага с квалифициран електронен подпис (КЕП). Това предвиждат промени в наредбата за функциите и организацията на дейността на бюрата за съдимост, изготвени в Министерството на правосъдието и публикувани за обществено обсъждане.


С промените значително се разширява и обхватът на електронните свидетелства за съдимост, които до момента се издават само за неосъждани лица и за такива, родени на територията на България.


Измененията в наредбата предвиждат електронни свидетелства за съдимост и служебни електронни свидетелства за съдимост вече да се издават за: неосъждани, осъждани, реабилитирани, амнистирани и/или с наложени административни наказания по чл. 78а от Наказателния кодекс.


Целта на измененията е да се облекчи административната тежест върху гражданите, като им се спести необходимостта лично да подават заявление за издаване на свидетелство за съдимост в бюрата по съдимост.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 заграбване на водата 26.07.2022 20:20

    Проблемът със сладката вода тепърва започва, само 12 области от 28 на режим, малко са, над тридесет години нищо не се направи у нас за точно и конкретно уп-равление на водите, сега само искат пари…да, ще се вземат кредити и тези кредити няма могат да се изплащат поради…, тази причина, че сладката вода на територията българия е спазарена , тоест (т.е.) продадена, апропо, по-скоро подарена на фирмата нестле….? и ще се Наложи да „кликНеме“ и да предоставим вече официално правата над нашите води на чужди нам интереси, срещу теглените заеми…!? , както обикновено стана у нас- производство, селско стопанство,преди, в началото на демокрациятаь, после природните изкопаеми богатства, без водите, сега енергия, сигурност, здравеопазване, обраазование . Във френски сайт, в ю-туб, публикация относно това има в поглед .инфо, шеф от нестле, заявява директно-обикновеният гражданин, човек, не може и не трябва да разполага свободно с ресурса „вода“, този ресурс ТРЯБВА да бъде достояние само на транснационалните компании. Колкото пъти съм писал по въпроса, и са ме отрязвали моментално без право на публикация повече в съответния сайт

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак