„Призовавам останалите политически партии да проявят разум и да работим заедно. Цялото политическо противопоставяне вероятно ще чуем и видим в едни предстоящи предсрочни избори. Но сега е време за адекватни и държавнически решения  - това очакват хората от нас", заяви Десислава Атанасова по време на консултациите при президента Румен Радев.

Свързани новини

27.06.2022 14:44

Време за адекватни и държавнически решения - това очакват хората от нас: ГЕРБ при президента

Видян 1192 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Призовавам останалите политически партии да проявят разум и да работим заедно. Цялото политическо противопоставяне вероятно ще чуем и видим в едни предстоящи предсрочни избори. Но сега е време за адекватни и държавнически решения  - това очакват хората от нас", заяви Десислава Атанасова по време на консултациите при президента Румен Радев.




„Отчитаме всички предизвикателства, пред които е изправена държавата. Съобразяваме се с всички рискове. Затова и нашата политическа група много активно участва при вземането на редица решения", каза още тя.




„Наред с икономическата, социалната, здравната и бежанската криза днес сме изправени и пред политическа криза. Българските граждани изпитват основателни тревоги от растящите цени, продължаващата война и от неизвестността, породени от кризите, които не могат да бъдат решени само от една партия”, посочи президентът Румен Радев.




По думите му бъдещето на гражданите зависи от решението на политиците и усилията на институциите не само в национален, но и в международен контекст.




„България очаква по-силна подкрепа в съюзите, в които членува, очакваме да работим още по-ефективно и а да използваме всяка възможност, за да отстояваме националния интерес и да не допускаме страната да остане в периферията на Европа. Това изисква амбициозна, адекватна и последователна външна политика”, добави Радев.

Според президента дълбоката криза, която е обхванала обществото ни, е породила стремежа към промяна. „Но непрекъснато намаляващата избирателна активност е атестат за сриващото се доверие в политическата класа, това поставя рискове за България и от политическите партии зависи да си възвърнат това доверие”, отбеляза той.




Радев беше категоричен, че Народното събрание трябва да свърши не малко работа, за да гарантира функционирането на държавата поне до края на годината.




„Актуализацията на бюджета, приемането на законодателни промени за стартиране на Плана за възстановяване и устойчивост не търпят отлагане и се надявам партиите да влязат в градивен диалог по всички тези въпроси”, заяви държавният глава.




„Водим се от разбирането, че политическите партии имат огромна отговорност в условията на криза и в изпълнение на чл. 99 от Конституцията сме тук, за да заявим нашите приоритети през следващите няколко седмици, ако не се случи съставяне на правителство с връчване на мандат на първата политическа сила, както и да заявим, че ако бъде връчен мандат на ГЕРБ-СДС, ще го върнем възможно най-бързо така че да започнат консултации по връчване на мандат на третата политическа сила”, заяви Атанасова.












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец