Въвеждат се и облекчения за собствениците на електромобили, като отпада изискването за издаване на стикер за безплатно паркиране.

Свързани новини

21.02.2023 12:09

Връщат картата за една линия за градския транспорт в София

Видян 731 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията по транспорт към Столичния общински съвет одобри връщането на картата за една градска линия за наземен транспорт и метро. На заседанието в понеделник общинските съветници приеха редица предложения за облекчаване на столичани при пътуването им в градския транспорт, даване на нови възможности за придвижване и улеснения за собствениците на електромобили, съобщиха от СОС.

Предложението за връщането на картата за една линия може да влезе в сила от 15 март, след като бъде гласувано от местния парламент в четвъртък.

Комисията гласува и промени в транспортната наредба за компенсации на цените на превозните документи. Намалява се цената на картите за ученици и студенти от 20 на 15 лв., а за докторанти - от 35 на 15 лв. за периода от 1 февруари до 31 декември 2023 г. В същия времеви диапазон цената на годишната карта за всички линии ще бъде 180 лв. Позволява се също така и безплатното пътуване на деца от 7- до 10-годишна възраст в градския транспорт.

Въвеждат се и облекчения за собствениците на електромобили, като отпада изискването за издаване на стикер за безплатно паркиране.

Зеленият регистрационен номер, който КАТ издава, вече ще бъде достатъчно условие за безплатно паркиране на територията на Столична община. Регистрираните електрически автомобили няма нужда да променят регистрационните си номера.

И още: Предвижда се откриване на нова автобусна линия за довеждащ транспорт през кв. “Манастирски ливади”, “Павлово” до трамвайно ухо “Бъкстон”. Автобусите по нея ще започнат да се движат от средата на март и ще спират на част от основните спирки на градския транспорт в районите, както и на още 40 точки за спиране, слизане и качване по желания на пътниците като заявки ще се правят посредством нарочно приложение или чрез индикация на шофьора. Автобусите ще се движат всеки ден от 6,30 до 22,10 ч. в интервал на движение от 16 до 18 минути. Ще могат да се ползват с всички превозни документи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 поредната кражба 21.02.2023 12:42

    Корумпираната и крадлива кметица не изневери и този път на себе си и посегна на държавната помощ на пенсионерите. Тя много добре знае, че до 68 г. картата на пенсионерите е 25 лв, а не 10 както твърди и по този начин ги лишава от държавната помощ. Няма срам и страх от никой и пред нищо....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат