Свързани новини

15.04.2019 14:56

Връщат 5-те евромилиона на Гинка, бг токът най-скъп в соцлагера

Видян 3192 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цената на тока на българската борса изпревари всички котировки в соцлагера и е по-висока от сръбската, румънската, унгарската и т.н.  Само миналата седмица се е вдигнала с 25%, а 65,8% спрямо миналия месец. Според енергийния министър Теменужка Петкова щеше да има само първоначално вдигане преди 2 г. и след това котировките да паднат. Ясен показател за нейния капацитет, защото през миналата година те нараснаха в пъти и продължават стремглаво да се надпреварват с времето.


В същото време, Гинка Върбакова, стара приятелка на енергоминистър Теменужка, и нейната фирма Инерком ще си върнат капарираните на ЧЕЗ 5 милиона евро от 5,65 млн. заем към ОББ-СИБанк, стана ясно от коментар на централата в Прага пред сайта 5Gmedia.bg. Както вече писахме, гигантът от Централна Европа обвини България за проваляне на сделката за продажбата на ЕРП-то с „незаконни действия”. Не е тайна, че ЧЕЗ е на път да спечели огромен арбитражен спор с държавата ни, който според Капитал ще струва на данъкоплатеца 600 млн.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Куруммбашев е мишка като СерГЕЯ. Нинова да внимава с подбора на кандидат за кмет на София. Ако поднесе поредната изненада, както с президента Радев, победата й е в кърпа вързана.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Това пък как се пръкна тука?

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Що да не губим дела в международни арбитражи? Нали ТОЙ не ги плаща. Плащаме ние, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ и плащаме за глупостта си, като избираме КРАТУНИ да ни управляват.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак