Съпредседателят на ПП обаче, въпреки сериозните си грешки, волни или неволни, не ще да се откаже от този лост срещу колегите си в кабинета и желае да продължи да разпределя еврофондовете.

Свързани новини

07.06.2023 16:59

Война в новия кабинет: сбиха се за еврофондовете

Видян 5515 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първата война в новия кабинет избухна – тя е за контрола върху еврофондовете, научи 19 минути от достоверен източник с експертност в областта на най-високо равнище. Като идваща от поста еврокомисар в Брюксел и ресорен вицепремиер, Мария Габриел съвсем естествено желае да разпределя парите, които отпускат колегите й от Европейската комисия, а това би било полезно за цялата страна.


Още повече, откакто Асен Василев пое европарите първо в кабинета Янев, а после и при правителството Петков – Нинова, те почти изцяло секнаха и усвояването ни е най-ниското за всички времена. Скандално бяха разпределени и средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, насочени като идея към фирми, близки до ПП, но закриващи на бърза ръка безценни енергийни мощности, както неведнъж сме писали и всеки може да си припомни на 19min.bg. Месеци наред България опитва да предоговори всичко това.


Съпредседателят на ПП обаче, въпреки сериозните си грешки, волни или неволни, не ще да се откаже от този лост срещу колегите си в кабинета и желае да продължи да разпределя еврофондовете.


Не е тайна, че при предишното му участие във властта от негово име това правеше заместникът му в Министерството на финансите – сега издигнат за строителен министър Андрей Цеков, който е в отявлен конфликт на интереси – двамата със съпругата му са съсобственици на фирма, която се занимава именно с консултации по европроекти. Холдинга, от който той се катапултира във властта – любимият за магистралите на ГЕРБ Главболгарстрой, също е голям консуматор на евросредства.


Пламен Валентинов


Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и