С решение на едноличния собственик на капитала (б.р. министерството на икономиката – респективно министъра Нинова), Националната компания индустриални зони е с подменено ръководство

Свързани новини

30.03.2022 14:30

Война Нинова – Петков: Щерката на Премянов в държавен борд, за директор - шеф на „развъдник за корупция”, който не минава през Агенцията по вписвания

Видян 7346 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


С решение на едноличния собственик на капитала (б.р. министерството на икономиката – респективно министъра Нинова), Националната компания индустриални зони е с подменено ръководство, става ясно от подадени в Търговския регистър документи.


 


Любопитните факти в тази връзка са няколко. Първо, това е единствената фирма с добра репутация в Министерството на икономиката, в чиито други дружества - оръжейните компании и Държавната консолидационна компания скандалите и рокадите не спират, та и често ни забъркват и в международни проблеми.


 


Разбива се екип, който от 8 години управлява фирмата с капитал от 103 000 000 лв. А 8 г. означава връщане на лентата към предишното управление на БСП. Т.е. освен президентските служебни – маха президентското назначение Дочо Карадочев, Нинова ударно чисти и други червени кадри. Освен попадналия случайно главен секретар на СДС Илия Лазаров, който досега вярно й служеше повече от 100 дни.


 


Второ, в новия борд влиза дъщерята на Красимир Премянов – дясната ръка на Жан Виденов, несменяем и актуален член на НС на БСП до днес, човекът, за когото се казваше, че „на изток България граничи с него”.


 


За Андреана Красимирова Премянова – Янкова това включване в държавен борд е компенсация за отпадането й като кандидат за депутат от Бургаска област, където поради имиджовите проблеми на водача Петър Кънев и слабите кампании на партията на Нинова резултатите бяха по-лоши дори от националните с тяхното историческо дъно от 102 години насам.


 


Щерката на Премянов беше една от двете най-коментирани наследници на кадри на Виденов, които Нинова издигна на уж избираеми позиции в престижни листи, но така и не можа да ги вкара в парламента. Другата беше Теодора Руменова Овчарова. Дъщерята на Виденовия министър на енергетиката Р.Овч. – духовния и партиен баща и гуру на Корнелия.


 


Нинова връща и друг интересен кадър – Петко Николов, който беше шеф на Комисията за защита на конкуренцията с много скандали на поста и при Царя – кабинета на НДСВ и ДПС, и при Тройната коалиция, но и при ГЕРБ, който го преизбра през 2010 г. на поста. По това време той е обвиняван дори от ПИК в чадър над ЛУКойл и картела на горивата – тогава органът отказваше да проверява големите вериги за спекулации и нагласяване на цените в ущърб на потребителите, както и над тогавашната обща група на Цветан Василев и Делян Пеевски. Евродепутатът Радан Кънев през 2013 г. определя ръководената от Николов Комисия „развъдник на корупция”.




Той е желан от Нинова за изпълнителен директор, освен за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Крематориум Варна "Чекам те да дойдеш" 03.04.2022 20:27

    Обслужване от А до Я

  • 002 Anonimen 31.03.2022 00:02

    Много простотия, много нещо. Черпаци, сестри - дрън, дрън, ярина.

  • 001 Anonimen 30.03.2022 15:15

    Какво учудващо има,че се сменят притежателите на черпаците,с които мощно се гребе от общия казан?Всичко е точно...даже от старите времена си спомняме,че Премянов и Йордан Цонев са женени за две сестри.Няма недоволни,промяната си върви по план.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец