Украински военнослужещ стои на фона на унищожени руски танкове в Буча, в покрайнините на Киев, Украйна, на 6 април. | Felipe Dana/AP Photo

Свързани новини

11.04.2022 13:17

Военните престъпления са част от генералния план на Русия: Джейк Съливан

Видян 1510 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан заяви в неделя, че военните престъпления, извършени от руските сили в Украйна, са били част от генералния план на президента Владимир Путин за инвазията, съобщава Политико.




"Всъщност преди началото на войната разсекретихме разузнавателна информация и я представихме - каза Съливан в предаването "Тази седмица" по ABC, - което показва, че е имало план от най-високите нива на руското правителство да се насочи към цивилни граждани, които се противопоставят на инвазията, да предизвика насилие срещу тях, да организира усилия за тяхното малтретиране, за да се опита да тероризира населението и да го подчини. Така че това е нещо планирано.


 


"Снимките, които видяхме от Буча и други градове, са трагични и ужасяващи", каза Съливан пред водещия Джонатан Карл. "Те бяха направо шокиращи, но не и изненадващи. "


 


Съливан казва, че е възможно някои прояви на бруталност да са спонтанни, като предполага, че руските войници, които са били разочаровани от лошото развитие на инвазията, са се обърнали срещу цивилното население на Украйна.




"Бяха им казали, че ще постигнат славна победа", казва Съливан за руските войски, "и просто ще влязат в Киев без никаква съпротива, а украинците ще ги посрещнат с радост, и когато това не се случи, мисля, че някои от тези части се ангажираха с тези брутални действия, тези зверства, тези военни престъпления дори без указания отгоре. "


 


 "Но не се заблуждавайте, по-големият въпрос за широкомащабните военни престъпления и зверства в Украйна е в краката на Кремъл и на руския президент", добави той.



Felipe Dana/AP Photo


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв