Свързани новини

22.11.2021 16:19

Внушенията за машините не се оправдаха: Прозрачност без граници

Видян 1013 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Внушенията за изборни фалшификации не се оправдаха, а машинното гласуване имаше силно позитивно въздействие върху изборите”, заяви пред БНТ Ваня Нушева, експерт в Прозрачност без граници.


Според нея, възможностите за грешки и боравене с бюлетините, неправилното броене, съзнателното манипулиране на изборните резултати са практики, които са намалели с въвеждането на машинното гласуване.


"В сравнение с предходни избори продължават практиките за въздействие на избирателите чрез предоставяне на дарения, на социалните помощи и на средства в натура. Това е практика, която продължава да се използва особено в малките населени места и при социално уязвимите граждани. "Трябва да се замислим каква е ролята на различните институции, включително на социални служби. Това е въпрос, на който трябва да намерим решение", обясни Нушева.


По думите ѝ продължава да стои на дневен ред и начинът, по който се съставят избирателните списъци. И на предишните избори, и на сегашния втори тур получавахме обаждания от граждани, които не могат да гласуват поради факта, че постоянният и настоящият им адрес са на различни места, уточни Нушева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но