Финалната версия на Плана за възстановяване е абсолютно готова. Искам да поздравя всички министерства, които работиха ден и нощ по нея", каза по-рано днес премиерът Кирил Петков

Свързани новини

06.04.2022 14:39

Вижте Плана за възстановяване и устойчивост (ДОКУМЕНТ)

Видян 1735 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От правителствената пресслужба разпространиха презентация с акценти от окончателния План за възстановяване и устойчивост. В него са отбелязани насоките, по които ще се работи, както и проекти, които ще се финансират със средства от ЕС. По Плана България трябва да получи над 12 млрд. лв. от бюджета на ЕС.


 


 


„Финалната версия на Плана за възстановяване е абсолютно готова. Искам да поздравя всички министерства, които работиха ден и нощ по нея", каза по-рано днес премиерът Кирил Петков. 



В Плана има 4 основни стълба – „Иновативна България”, „Зелена България”, „Свързана България” и „Справедлива България”, като най-голямо финансиране ще получи „Зелена България” -  41,8%. На второ място се нарежда „Иновативна България”, следвани от „Свързана България” и „Справедлива България”.


 


Припомняме, че премиерът Кирил Петков е домакин на посещението на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в София на 7 април, четвъртък. В рамките на визитата си се очаква тя да потвърди подкрепата на ЕК за българския План за възстановяване и устойчивост (ПВУ).


 


Вицепремиерът Асен Василев коментира документа след заседанието на Министерския съвет.


 


„Имаме предвидени значителни средства за развитие на бизнес средата у нас”, заяви министърът на финансите и допълни, че тези средства са един огромен шанс да трансформират икономиката и обществото ни в европейски. Василев увери, че България ще получи средствата в рамките на тази година. 


 


По думите му до края на деня е възможно коалицията да излезе с обща позиция за руския посланик у нас Елеонора Митрофанова. 


 


На въпроса каква е позицията на България за това, че ЕК обсъжда налагането на ембарго на вноса на въглища, нефт и газ, вицепремиерът отговори, че позицията може да бъде изказана от министър-председателя.


 


„Подготвени сме за ембарго. По този процес работим от първите дни на войната. Ако спрат доставките на газ или петрол, да имаме адекватна реакция. Ако спрат газа, имаме достатъчно за пълното потребление. За петрола също има план”, увери той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв