08.04.2009 08:24

Висш държавен служител - необяснимо богат!

Видян 1767 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Висш държавен служител, който наскоро е напуснал поста, е сред 8-те, заподозрени за незаконно богатство, съобщи информиран източник от МВР. Зам.-градският прокурор Роман Василев категорично отказал да посочи имената, които са на прицел след проверките на заможните у нас на прокуратура, митници и полиция, съобщава вестник "24 часа", цитиран от БГНЕС. Най-вероятно става дума за Т. И., който доскоро е бил член на важен държавен орган. Неговото име се е появило и в списък на Сметната палата с още 194 от властта, пропуснали или подали грешни данни за своето имотно състояние за 2007 г. Роман Василев не е много доволен от първите данни. Списъкът с необяснимо богатите обаче тепърва ще се удължава, след като данъчните са набелязали по 25 имота в Драгалевци, Симеоново, Банкя, Малинова долина, Бистрица и Княжево. "Ако се извадят списъците, могат да излязат 15-20 хил. имота. Ресурсът на НАП не позволява подобна проверка. Все пак отнякъде трябва да се тръгне. Почваме не избирателно по имена, а по такива данни", обясни Василев.
Чиновникът Т. И., който е в “пилотния” списък от 8 души, е забравил да декларира продажба на дворно място, сграда, фурна в София и доходи. Вестник "24 часа" се свързал с човека, чието име неофициално "изтече". Запазваме анонимността, тъй като нито прокуратурата, нито Сметната палата, нито данъчните пожелаха официално да потвърдят, съобщава още изданието. "Моля да не чернят името ми - аз съм давал обяснения и в Сметната палата, и пред данъчните. Купувал съм имот с кредит и съм го препродал", заявил Т.И. Самият Роман Василев бе видимо разочарован от факта, че предварителните данни, предоставени на НАП, били "доста скромни".
Само за тези 8 души е констатирано по документи, че са платили като физически лица такса над 10 хил. лв. Това са двата процента, които се дължат за прехвърляемост на сделка от 500 хил. лв.", обясни прокурорът. "Оперативен контрол" на НАП е обиколил скъпите квартали и по визуални признаци е определил кои от имотите да бъдат проверявани.
"Имахме среща с кмета Бойко Борисов, ще ни бъде даден пълен картбланш от общините за собствениците на тези имоти", допълнил Василев. Така НАП до седмица ще установи какви са били доходите на собствениците на баровски къщи, за да има яснота какво ще се предприеме по-натам. "Ще ви дам прост пример. На улица "Кокиче 25" в кв. Драгалевци има къща, която визуално струва еди-колко си. Проверява се кое е това лице, то се дава на НАП, за да видим дали то е имало съответните доходи, за да си купи такава къща", посочил зам. градският прокурор. 32 автомобила са проверени при акцията за скъпи коли с чужди номера в страната, част от тях са оставени на отговорно пазене на паркинга на митниците, която администрира акцизите.
Тепърва ще се проверява как е осъществен техния внос и как те се намират в страната.
В София са спипани три коли с неплатен акциз - "Ауди А8", мерцедес S-класа и "Форд Мустанг". Проверката бе инициирана от Върховна касационна прокуратура, като за минимум на проверяваните сделки бе определена сумата от 500 хил. лв., сключени през периода 2004 - 2008 г. Проверяват се и скъпите автомобили с американска и друга чужда регистрация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион